vbaeva-2

Депутати от ГЕРБ почетоха Вазов в Сопот

Кулминацията на Вазовите празници в Сопот бе на 9 юли, рождената дата на Вазов. Да почетат Патриарха на българската литература тук дойдоха народните представители от ГЕРБ генерал Константин Попов и Запрян Янков, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Розалин Петков, общинският ръководител на ГЕРБ - Сопот и председател на Общинския съвет Мариана Кацарова, членове и симпатизанти на ГЕРБ в Сопот.
Отбелязването на годишнината започна в църквата „Св. св. Петър и Павел", където бе отслужена тържествена литургия. След нея в Етнографски и занаятчийски център „Сопотски еснафъ" бе открита изложба от творби на занаятчии от Сопот и региона. Представителите на ГЕРБ присъстваха и на откриването на мемориалния комплекс „Аз съм българче". Той представлява надпис с триметрови букви на първия стих на Вазовото стихотворение, който ще грее над родния град на поета. Изграден е в историческата местност Трапето над Сопот, описана в няколко сцени на Вазови произведения.
Вазовите празници продължиха на площад „Иван Вазов", където се проведе тържествено честване на годишнината от рождението на Иван Вазов. След официалната церемония народните представители, областния координатор и представителите на ГЕРБ поднесоха венци и цветя пред паметника на Патриарха на българската литература – Иван Вазов.


Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017