20Септември2018

vbaeva-2

ГЕРБ Сопот пита кмета за уволнението на шефа на музея

Вторник, 26 Септември 2017 17:16 | | Печат | Е-мейл | 6

Съветниците от ГЕРБ-Сопот внесоха питане до кмета във връзка с уволнението на директора на къщата музей „Иван Вазов“ Стефан Филчев.

Във връзка с уволнението на директора на къщата музей “Иван Вазов“ Стефан Филчев и така създалото се напрежение и гражданско недоволство в града, общинските съветници от ГЕРБ - Сопот внесоха питане до кмета Деян Дойнов в което се казва:
Като се водим от знанието на разпоредбите на Закона за културното наследство за мандатност на директорите на общинските музеите, от знанието, че мандатът на г-н Филчев изтича през месец ноември 2017 г. и в рамките на  правото ни по чл.23., ал.1, т.4 и в изпълнение на изискването на чл.99 ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – община Сопот, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, отправяме  следното питане към Вас:
1. Кое наложи и какви са съображенията Ви, да издадете заповед за промяна изискванията за заемане на длъжност Директор на общински музей „Къща-музей „Иван Вазов“, в рамките на мандата му, месец и половина преди неговото изтичане?
2. От Ваше име в медиите се тиражира, че има данни за финансови злоупотреби на Стефан Филчев. Отговаря ли това на обективната истина, имате ли документи, с които да го докажете и предприели ли сте действия за сезиране на компетентните органи?
За нас като общински съветници от ПП ГЕРБ изясняването на обективната истина и довеждането й до знанието на гражданите на общината,  е правилното разбиране за откритост, публичност и прозрачност на местното самоуправление.
В питането съветниците от ГЕРБ – Сопот настояват за писмен и устен отговор в залата на Общински съвет – Сопот, като уточняват, че се надяват на бърз отговор, за да не остава  усещането за тенденциозност от страна на кмета.

Последно променена в Вторник, 03 Октомври 2017 14:47
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Дядо Йоцо
-2 #1 Дядо Йоцо 27-09-2017 14:33
Стефчо Филчев е свястно момче, но онези дето са в общината не чинят и пет пари. По - лоши са и от башибозук - прибират приходите от музея и от другите обекти и не ги предоставят на музея и затова иде реч. И понеже Филчев е честен и уважаван ръководител и не търпи подобни вмешателства в работата му предсрочно му прекратяват договора - уволняват го. За съжаление тези в общината имат мандат още две години и не се знае още колко поразии ще сторят
Quote
Женя
0 #2 Женя 30-09-2017 19:29
Къде е народния представителот БСП Веска Ненчева,да изрази мнение,скри се,както се скри и за болницата в Карлово,не изрази позицията си.
Quote
Тина
+2 #3 Тина 01-10-2017 18:50
Чета личната позиция на ненчева на нейната страница и какво да разбере читателя много писано позиция няма,типично за нея.
Quote
Поздрави
+1 #4 Поздрави 02-10-2017 00:16
Кметът иска да вземе парите на музея.Съветници те от Герб от Марс ли падат.Отправили питане...да минава време и да отчитат дейност...Сопот е гнездо на национално самосъзнание и уволненият директор работи успешно...Може и затова да го гонят.Знаем кои сили искат да заличат националната памет.Не им слушайте речите,а гледайте делата.
Quote
Дядо Йоцо
+1 #5 Дядо Йоцо 02-10-2017 08:45
Къде е народния представител от БСП Веска Ненчева - да изрази мнение, скри се, както се скри и за болницата в Карлово не изрази позицията си. Ти пък Женя много искаш - нали ако се покаже ще и лъсне овчиларската простотия.
Quote
Иван
+1 #6 Иван 03-10-2017 10:09
Ненчева не смее да отговори на въпросите в нейния профил,само един защитник и остана и отговаря вместо нея.Ненчева време е да разбереш,че трябва позиция а не ала бала.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017