20Септември2018

vbaeva-2

Сопотско училище с 6-ти международен проект

От настоящата учебна година СУ „Иван Вазов“, гр. Сопот започна работа по шестия си международен проект по програма Еразъм+, финансирана от Европейската комисия.

Името на проекта е „Здравословния живот е щастлив живот“ (Healthy Life Is Happy Life), той ще продължи две години и в него участват училища от още пет европейски държави – Италия, Испания, Турция, Румъния и Полша. Проектът, в който участват сопотските деца има за цел да развие потенциала за здравословен живот и опазване на природата, като учениците ще имат възможност да усъвършенстват езиковите и компютърните си умения, наред с повишаване на знанията си за околната среда, здравното възпитание, културата на страните-участнички и т.н.

Предстоят интересни две години за учениците от СУ „Иван Вазов“, гр.Сопот, през които те ще изработват презентации, постери, здравно списание; ще поддържат Фейсбук страница на проекта, ще засаждат дървета и най-вече ще създават нови приятелства с ученици от Европа.

Ученици от СУ „Иван Вазов“, гр. Сопот, като част от дейностите по проекта, вече организираха приготвяне на здравословна закуска, запознаха се с основни хранителни вещества, организираха спортни прояви, изработиха брошури и презентации по темите на проекта.

Първата работна среща по проекта „Здравословния живот е щастлив живот“ се проведе между 14 – 16 Ноември 2017 гр. в гр. Трани, Италия. В очарователния средиземноморски град координаторите и учители от страните-партньори преддставиха училищата си, образователните системи на държавите си, разпределиха задачите за работа и изготвиха план за бъдещите мобилности. Представители на СУ „Иван Вазов“, гр. Сопот бяха г-н Илия Петков – координатор на проекта, г-жа Ралица Донинска – учител по английски език и г-жа Славка Цилкова – библиотекар.

 

Следващата среща по проекта на Еразъм+ ще се проведе в Турция в края на м. Март 2018 г. и ще бъде с участието и на ученици.Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017