17Януари2019

vbaeva-2

Изключват зам.-кмета на Сопот от БСП

Сряда, 04 Април 2018 12:20 | | Печат | Е-мейл | 6

Областната организация изключва от БСП зам.-кметът на Сопот Николай Новаков.

Решението е на Контролната комисия на левицата от 2-ри април, а причината е уронване на престижа на партията.

Социалистите са свалили политическото си доверие от Новаков и са определили поведението му като неприемливо.

Вчера от ГЕРБ поискаха информация от вътрешния министър дали зам.-кметът на Сопот Николай Новаков има десетки криминални регистрации, а миналата седмица от упрлавляващата партия дадоха на прокурор кмета на Сопот Деян Дойнов.

„От няколко месеца разкриваме това, което нарекохме „социалистически феодализъм в българските общини“. А това, което ще кажем днес като продължение, има не скандален, а антискандален характер. Разбрахме, че административния произвол в управляваната от БСП Община Сопот от кмета Дойнов и неговия заместник-кмет Новаков достига зеещи висини. Защо използвам тази силна дума? Данъчната оценка, която са измислили в общината върху тези земи, е 5634 лв. на декар – това е данъчна оценка на лозови масиви, която е 14 пъти и половина по-висока от цената на земеделската земя в района. Логичният въпрос е защо правят това нещо в Община Сопот. Нашият отговор е, че най-вероятно те искат да създадат фиктивна видимост за приходи в общината на документална база, за да могат да получават отново и отново заеми“, каза бившият депутат Антон Тодоров.

Той припомни за милионите задължения на Община Сопот.

„Надяваме се главният прокурор да разпореди проверка на финансовата инспекция по нашия сигнал. Това, което ми се иска да кажа, че и налагането на такса смет върху лозови масиви е абсурдно, това гранични с нездравия разум.

И понеже стигнахме до това, което наричаме „здрав разум“, искам да покажа документ от зам.-кмета Николай Новаков, който по разпореждане на кмета си е извадил освидетелстване дали е психично здрав и в него пише: „Във връзка с Ваша заповед посетих център за психично здраве в Пловдив и с огромно облекчение, експлицитна радост и гордост Ви уведомявам, че съм психично здрав, въпреки екстрасенските си заложби“. Това го пише действащ зам.-кмет, дясна ръка на кмета от БСП в Сопот.

И тук задаваме въпроси, които кореспондират с този документ – зам.-кметът Новаков има ли множество криминални регистрации и не е ли вярно, че той има криминални регистрации за множество измами, хулиганство,  подкуп на данъчни служители, кражби, съпротива на органи на властта? Ще поискаме народните представители от ГЕРБ да отправят допитване до вътрешния министър дали зам.-кметът на Община Сопот, управлявана от БСП, има десетки криминални регистрации, потвърждава ли се онова, което от една година твърдим, че БСП се превръща във форма за вкарване на криминални лица във властта. Имаме в Парламента хора, които творят закони, а са разследвани по много сериозни обвинения за купуване на гласове. В техните кметски екипи има хора, които имат криминални регистрации“, коментира Тодоров.

Последно променена в Вторник, 24 Април 2018 10:52

Comments  

4330
+1 #1 4330 06-04-2018 19:01
Изключват зам.-кмета на Сопот от БСП, той с документ за психично здраве - статус КУКУМИЦИН
Quote
4330
+1 #2 4330 06-04-2018 19:01
Изключват зам.-кмета на Сопот от БСП, той с документ за психично здраве - статус КУКУМИЦИН
Quote
стан.стоен.
+2 #3 стан.стоен. 06-04-2018 19:31
Тва на снимката не е Квазимодото - хлебар.Тва според Квазимодо Сопотненски е "ПЕТИЯТ, КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА Е ПЪРВИ".
Quote
4330
+1 #4 4330 07-04-2018 18:32
]Тва на снимката не е Квазимодото - хлебар.Тва според Квазимодо Сопотненски е "ПЕТИЯТ, КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА Е ПЪРВИ".
Не така бе другари!
Quote
Бесепар
-1 #5 Бесепар 13-04-2018 21:40
Изключват зам.-кмета на Сопот от БСП, но сме решили да приемем в нашите редици все още кмета Кабаиванов, молбата му отлежава от 1988 година. Нашо моче, ама нещо взе да издиша като спукан плондер в СДСто и ще си го вземаме обратно при нас дето винаги му беше мястото.
Quote
Седесар
-1 #6 Седесар 17-04-2018 14:18
Изключват зам.-кмета на Сопот от БСП, но сме решили да приемем в нашите редици все още кмета Кабаиванов, молбата му отлежава от 1988 година. Нашо момче, ама нещо взе да издиша като спукан плондер в СДСто и ще си го вземаме обратно при нас дето винаги му беше мястото.
Халал да си ви и двамата
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017