vbaeva-2

ВМЗ подари макет на гранатомет на президента

"ВМЗ" инвестира все повече средства в разработването на нови продукти Най-голямото държавно предприятие в системата на ВПК у нас - "ВМЗ" Сопот, продължава да инвестира все повече средства в разработването на нови продукти. В момента се водят преговори със стратегически чуждестранни партньори за предоставяне на необходимото ноу-хау. Паралелно с това продължава успешната работа на дирекция "Развитие" - резултатите са нови продукти с подобрени характеристики.

Започва възлагането на нови поръчки, които да натоварят ефективно "ВМЗ". Размерът на поръчките ще бъде достатъчен, за да има гарантирана работа и през следващата 2019 година. Това каза изпълнителният директор на оръжейното дружество д-р инж. Иван Гецов в презентацията си пред президента Румен Радев и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов при откриване на най-голямото изложение на отбранителната индустрия у нас - "Хемус 2018", на 30 май т.г. в Пловдив. Инж. Гецов, председателят на Съвета на директорите Атанас Богданов и зам.-председателят на борда Трифон Кумчев представиха на президента, вицепремиера, зам.-министъра на икономиката Александър Манолев и чуждестранни делегации изделията и боеприпасите на "ВМЗ" - генерален спонсор на "Хемус 2018", както и нови разработки на специална продукция с повишени далекобойност и ефективност. Макети-разрез на ПГ 7В - специално изделие за ръчен противотанков гранатомет /РПГ 7/, получиха държавният глава и вицепремиерът. Макетите на символичното за сопотската оръжейница изделие, усвоено за рекордните 6 месеца и произвеждано в десетки милиони бройки, бяха връчени на гостите от изпълнителния директор на "ВМЗ д-р инж. Иван Гецов.

С участници от 17 държави започна 13-ото изложение за военна и отбранителна техника "Хемус 2018". Общият брой на изложителите е 69, от които 48 български и 21 чуждестранни. Участват 5 фирми от Германия и по 4 от Франция и САЩ. В изложението експозиции имат две фирми от Израел и по една от Австрия, Беларус, Канда, Испания, Полша.


Последно променена в Неделя, 17 Юни 2018 07:49

Comments  

Информиран
+1 #1 Информиран 06-06-2018 18:12
ВМЗ подари макет на гранатомет на президента а пък на Каба ефенди и Лукарски по една базука с задно зареждане
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019