Постоянен арест за мъж наранил съсед с брадва и нож

Четвъртък, 21 Март 2019 15:31 | | Печат | Е-мейл | 0

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 47-годишния Г.Н. от Сопот, който е обвинен в опит за убийство.

На 9.03.2019 г., през деня, пред кафене в Сопот, Г. Н. нападнал с брадва 51-годишен свой съсед, с който имали обтегнати отношения. Нанесъл му удари с тъпото на брадвата по главата, а след това го намушкал с нож пред очите на няколко свидетели. Те извикали полиция и Бърза помощ. Пострадалият е настанен в болница.

Апелативните магистрати приемат, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, на лице е обосновано предположение, че задържаният е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. Съдът намира, че правната квалификация, опит за убийство, която беше оспорена от защитата, е правилна, тъй като поведението на подсъдимия не е предизвикано от внезапно възникване на ситуация, а е предварително обмислено, тъй като той се е снабдил с брадва и нож. По разказите на свидетели, Г. Н. е продължил да нанася удари на пострадалия с брадва, а след това с нож. Апелативните съдии счетат, че на този етап на досъдебното производство, не може да се обоснове извод, че Г. Н. е искал да сплаши пострадалия с нанасяне на средни телесни повреди. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Последно променена в Четвъртък, 04 Април 2019 21:01

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019