22Ноември2019

С бюлетина №12: Парите за региони и земеделци увеличени с 3.4 млрд

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков и Мартин Захариев обещаха пари за регионите и земеделските производители

С 3.4 млрд. лева е увеличен бюджетът от европейските фондове през следващия програмен период

Кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Мартин Захариев бяха сред официалните гости на тържеството по случай 1 май - празникът на Първомай. Преди официалната част двамата имаха възможност да разгледат панаира на занаяти от региона, да опитат от местните плодове и зеленчуци и да поговорят с хората от общината.

С тях бяха народните представители ген.Константин Попов и Запрян Янков, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев, общинският ръководител на ГЕРБ – Първомай Катя Попова. Сред основните теми за разговор бяха парите за земеделските производители и регионите, както и спорният пакет Мобилност.

Пари за регионите ще има, ще има и за земеделските производители, благодарение на увеличения бюджет с 3,4 млрд. лева от европейски фондове през следващия програмен период, това увери хората Андрей Новаков.

Те ще стигнат до най-бедните райони за интензивно инвестиране там, където страната ни има най-много нужда за по-скоростно наваксване на изостаналите региони. Хората имат нужда от по-добри пътища, от магистрали и от високоскоростни жп линии, коментира Новаков.

“Преборихме се за целево финансиране за най-бедните и слабо развити региони. Съфинансирането за тези региони след 2020 г. ще бъде 85%, а не само 70%, каквото бе първоначалното предложение. Това означава, че една община би доплатила едва 15 %, не 30 %“. По думите му парите ще отидат и за подпомагане борбата с демографската криза и бедността в най - засегнатите региони като уточни, че Първомай не е сред тях. В разговорите с хората, той похвали общината, която по думите му от видяното се развива добре, защото тук бизнесът работи и има ниска безработица.

Мартин Захариев също похвали местните производители, като подчерта, че те са гръбнакът на икономиката в общината, която по думите му е традиционен център на хранително-вкусовата промишленост и в частност - на преработката на плодове и зеленчуци. Той не пропусна да отбележи, че първомайската лютеница е запазена марка, позната в цялата страна и извън нея.

По темата за пакета Мобилност, от който се интересуваха също жителите на общината Новаков бе категоричен, че битката предстои тъй като по думите му в следващия Европейски парламент преговорите може да започнат от нулата. Новаков обясни, че са били приети абсурдни промени, въпреки, че са внесли 1200 поправки.

Освен от пакет Мобилност, местни превозвачи повдигнаха и въпроса за двойните стандарти при дизела. През 2018 г. Новаков и колегата му Емил Радев внесоха пилотен проект, с който започнаха борбата срещу различното качество на горивата в България и останалите страни на ЕС.


Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Разочарован
-1 #1 Разочарован 02-05-2019 08:50
Този път ще ги пропусна и ще отида за риба.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019