05Декември2019

ВМЗ ремонтира читалището в Сопот

Понеделник, 12 Август 2019 11:44 | | Печат | Е-мейл | 0

„ВМЗ” ЕАД, е готов да окаже необходимото съдействие за неотложен ремонт в знаковата културна институция в Сопот - Народно читалище "Иван Вазов 1871г.". Ръководството на държавното дружество планира помощ за възстановяване функционалното състояние на зрителната зала чрез ремонт на покривната конструкция.

В писмо до ВМЗ читалищното ръководство търси съдействие, „...тъй като Община Сопот не предприема мерки да отремонтира поне тази част на покрива.”

„Съветът на директорите на ВМЗ ще разгледа внесеното от Читалището предложение, съдържащо необходимите конкретни дейности. Благодарение на тяхното реализиране, жителите на Сопот и Анево ще могат отново да ползват пълноценно базата на културната институция. Това е целта на партньорството ни с екипа на Народно читалище „Иван Вазов – 1871г.” – хората да посещават без затруднения зрителната зала.”, каза изпълнителният директор на оръжейницата д-р инж. Иван Гецов. По думите му „...със съдействието на синдикалните организации в дружеството е създадена организация за осигуряване на културното обслужване на работниците и служителите, за което разчитаме основно на читалището в Сопот. Удовлетворени сме, че помагаме на едно истинско средище на образованието и културата в района”.


Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019