16Декември2019

Постоянен арест за дилър спипан с дрога за 4 бона

Четвъртък, 28 Ноември 2019 12:19 | | Печат | Е-мейл | 0

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е отказана промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т. Б., взета първоначално на 2.10.2019 г. и обжалвана отново миналата седмица.

Т. Б. е задържан на 28.09.2019 г. от полицията в Сопот и е обвинен в държане на наркотици с цел разпространение. При обиска и претърсването на мазето и  дома му са иззети близо 30 грама  марихуана на стойност около 170 лева и 130 грама амфетамини на стойност около 4 000 лева.

Апелативният съд прецени, че са налице всички изискуеми от закона предпоставки спрямо обвиняемия да продължи да действа най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Според съда, Т. Б. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив (съден е преди това за кражби и държане на наркотици). От събраните до момента доказателства продължава да е налице обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, в което е обвинен. Относно искането за излизане от ареста заради влошено здравословно състояние на Т. Б. /счупен крак още преди задържането му/, съдът прецени, че вече са правени консултации с медицински лица в ареста и ако състоянието му се влоши има възможност да бъде лекуван и в затворническа болница. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Последно променена в Петък, 13 Декември 2019 17:18

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019