09Декември2019

Пациенти засаждат цветя в болничен парк

Четвъртък, 06 Октомври 2011 11:37 | | Печат | Е-мейл | 0

SBR-Bania-sega-06.10.11Цвете по свой избор ще може да засади всеки в градините на Специализираната болница за рехабилитация в гр. Баня, Карловско, в събота, 8 октомври. Това съобщи директорът на лечебното заведение Яна Кашилска. По нейна инициатива тогава стартира проектът „Да посадим цвете”. 
Обръщам се към всички , които споделят идеите и усилията ни да се трудим, да живеем и да се лекуваме сред цветни градини, сподели Кашилска. От началото на юни, когато спечели конкурс за длъжността директор, тя инициира кампанията „Да си подарим цветя”. 

В момента откритите площи на специализираната болница са озеленени и са се превърнали в обичайно място за отмора и разходки на пациентите и на гостите на града. Проектът „Да посадим цвете” ще даде възможност на всеки пациент, гражданин или гост на Баня, Карловско, да закупи, посади и по този начин – да дари свое любимо цвете, смята амбициозната директорка. 
Опитът, който Яна Кашилска е натрупала в здравния мениджмънт, й подсказва, че кампаниите, които не обвързват с продукти и презентации, а дават възможност за творчески избор, карат хората да бъдат съпричастни и да помагат.
Голяма част от пациентите идват в Баня ежегодно, някои от тях вече споделиха, че ще се радват догодина да открият цветето или храста, който ще засадят, сякаш е в собствената им градина, разказа Кашилска.
За нестандартната си инициатива тя е получила пълната подкрепа на централата, чийто филиал е ръководената от нея болница -  „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД. 
Стартът на проекта „Да посадим цвете” ще бъде даден официално в 10,00 ч. на 8 октомври, пред централния вход на болницата за рехабилитация в Баня, Карловско.
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019