06Декември2019

Роми бракониери пребиха 4 лесничеи

Вторник, 17 Октомври 2017 17:50 | | Печат | Е-мейл | 1

Районна прокуратура – Карлово наблюдава досъдебно производство за нанасени телесни повреди на четирима служители от Териториално поделение „Държавно горско стопанство - Хисар".

На 16 октомври 2017 г., около 19 часа, в землището на Баня, по поречието на река Стряма, ледсничеите установили, че се извършва незаконна сеч.

По черен път настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал.

Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали.

Те започнали да документират нарушенията, но междувременно на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. Стряма, които носели колове и камъни.

Циганите започнали да хвърлят камъни по горските служителите, както и да им нанасят удрят.

За случая е бил е подаден сигнал в РУ на МВР-Карлово.

До момента е установено, че са пострадали четирима служители на ТП ДСГ- Хисаря, като единия от тях е с фрактура на ръката.

Днес, 17 октомври 2017 г., за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани трима мъже, за които е установено е, че са съпричастни към нанасянето на телесните повреди.

Под ръководството на Районна прокуратура - Карлово и в момента продължават процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на самоличността на всички участниците в деянието.

В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в множество къщи в кв. Стряма в гр. Баня, се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 235 ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК – за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал. Разследването продължава.

Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

сърдит
+3 #1 сърдит 17-10-2017 18:12
До кога ?
Не сме народ, а ......... Това ще кажа и ще свърша.

Ще траем и ще ги галим с перце. Защо ???
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019