12Декември2019

5 момичета от Дома с купа и среща с Кубрат Пулев

От 19.04.2018 г. до 22.04.2018 г. се проведе международен турнир по интегриран футбол в Берлин, Германия.

Българският тим беше селектиран от Асоциацията за развитие на българския спорт и включваше пет момичета от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост /ДПЛУИ/ в град Баня, както и спортни специалисти.

 

Момичета от България се справиха страхотно със задачите си в надпреварата и заслужават поздравления за поведението и активността си през целия турнир. Те много добре осъзнават възможността да бъдат пример за живеещите в институции, показвайки на практика как интеграцията чрез спорт е възможна и трябва да се прилага целенасочено и систематично”, заяви Ивайло Лазаров – треньор на родните състезатели и преподавател в НСА.

Кубрат Пулев неведнъж епоказвал, че подкрепя българите навсякъде по света. Този път той зарадва родния тим по интегриран футбол, като се срещна с момичетата от българския отбор. Най-добрият ни професионален боксьор посети отбора по време на турнира в Олимпийския парк в Берлин.Пулев води своята подготовка в комплекса и след поредната си тренировка през уикенда подкрепи родните състезателки в надпреварата с отбори от Германия и Италия.

След мачовете Кубрат разговаря с момичетата, поздрави ги за отличното представяне и им вдъхна допълнителна увереност за предстоящите им спортни предизвикателства. Те от своя страна пък му пожелаха успех и късмет по пътя към спечелването на световната титла в тежка категория.

“Момичетата са изключително развълнувани от подкрепата, която получиха от г-н Пулев. Той е един от най-разпознаваемите български спортисти и за тях беше страхотно удоволствие да го срещнат”, каза Стефка Джобова, която е преподавател по адаптирана физическа активност и спорт в НСА и ръководител на българската делегация на състезанието в Берлин. Кметът на Източен Берлин посрещна топло нашите състезателки и увековечи участието им в турнира, като се снима с тях и знамето на Карлово.

 Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019