21Октомври2019

ВМЗ плаща по 1 млн. на 2 фирми за охрана

Понеделник, 07 Декември 2015 16:53 | | Печат | Е-мейл | 1

1 млн. лв. с ДДС плаща годишно ВМЗ Сопот на 2 частни охранителни фирми , въпреки че разполага със собствена служба за охрана.

Общата сума, която ВМЗ дава за охраната си годишно е 1 200 000 – 1 300 000 лева, уточни народният представител.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Методи Андреев на специален брифинг.

Отделът на ВМЗ Сопот охранява около 70 на сто от най-важните за производството обекти на предприятието, включително и гърмелия на два пъти цех в Иганово.

Останалите 30 на сто се охраняват от 2 частни фирми – пловдивска и карловска.

Аз задавам следния въпрос – поради каква причина това изключително важно държавно предприятие трябва 30 на сто от второстепенните и третостепенни активи да се охраняват от 2 частни фирми и ВМЗ да дава от своите пари близо 1 млн. лв. годишно.

По пловдивската фирма минава една корпоративна зависимост и тя е с по-голям дял от карловската при охраната – тя пази второстепенни и третостепенни обекти, посочи Андреев.

Ще искам да бъдат прекратени договорите на двете частни фирми, за да не изтичат излишни пари извън ВМЗ.

Нека ВМЗ си поеме охраната на тези 30 на сто – има достатъчно добре организирана структура.

По линия на пловдивската фирма протичат интересите на тези, които готвят комплот срещу мен, отбеляза той.

Зачудих се защо точно в този момент  ме атакуват – защото по мое искане и на още 10 народни представители от ГЕРБ в момента във ВМЗ Сопот тече проверка на Агенцията за държавни и финансови вземания /АДФИ/ , предизвикана във връзка със съмнение за неизгодни договори.

Ще направя всичко, което ми е по силите ВМЗ да се охранява от собствения си охранителен отдел, а не от частни фирми.

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев обори едно по едно и обвиненията, които му бяха отправени миналата седмица от членовете на АБВ Валентин Петров и Румен Петков, че е оказвал натиск и кадрувал в държавни предприятия с цел назначаване на свои хора.

Само един бивш народен представител от ГЕРБ подкрепяше бившата шефка на Агенция по храните Теодора Севова, която бе уволнена през февруари тази година.

Това оповести депутатът Методи Андреев и допълни, че смяната е била подкрепена от всички народни представители от Пловдив и Пловдив област с изключение на въпросния ексдепутат от ГЕРБ.

Давал съм многократни сигнали до министър Десислава Танева за нарушения в Агенция по храните с единствена цел спазване на законите.

През май на  мястото на Севова бе назначен  д-р Камен Янков и аз нямам никакъв принос затова, обяви Андреев.

Аз съм антикомунист и не харесвам лявата идея, призна депутатът.

Мога да ви кажа, че д-р Янков е представител на тази идея, но е честен човек.

Напоителни системи бе едно предприятие управлявано изключително лошо в миналия мандат.

В момента директорът на Напоителни системи  Николай Велев е професионалист, човек от кариерата, който си гледа работата и не е партиен член, коментира  Методи Андреев.

Казва се Николай Велев – родителите му архитект и строителен инженер са ме учили в Строителния техникум и с него се познаваме от много години.

 

Единственото, което съм му казал е да спре всички канали за източване на държавни пари, заключи Методи Андреев.

Последно променена в Сряда, 16 Декември 2015 11:57

Comments  

Перки
0 #1 Перки 23-12-2015 13:58
"Аз съм антикомунист и не харесвам лявата идея, призна депутатът."
- Въх и не си целивал цървеното знаме като пионерче, а?
Хайде стига Ве! Сички се изметнахте като чамови дъски.....а сега ривете, но уви - ням кой да Ви чуе, керванът отминава въпреки кучешкият лай, но поне не се завирай в колелата, като неосъзнат мъник, пък било и териер......дет о много лаят не хапят, а и нямат с кво! А роденото вълче е нещо друго, колкото е по гладно, толкова е по свирепо и безпощадно.
Стига сте ни пудрили с празни обещания! Искаме реален висок жизнен стандарт, а не комунистически скелети от гардероба и ориенталски пинизи от рода на " вие сте си виновни за регреса, който сами си избрахте."
Къде ти е дясната идея Вей - Аланкоулу? Изчезна, заедно със обещанията Ви за светло бъдеще и светло настояще, няма такива филми има само една грешна демагогия и един професор Вучков, роден от системата да се пеняви над собствената си безпомощност и демагогичен срив.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019