21Октомври2019

ВМЗ осигурено с договори

Петък, 18 Декември 2015 14:54 | | Печат | Е-мейл | 8

ВМЗ работи на пълни обороти, натовареността е 100%.

Това обяви в Пловдив зам.-министърът на икономиката Любен Петров.

Скоро наетите служители ще са 3000, каза Петров.

В момента тече възстановяването на стари цехове.

По охраната на оръжейницата след инцидентите там все още се умува - дали да е от части фирми или държавата да я поеме, стана ясно още.

Контролът обаче е затегнат, категоричен е Любен Петров.

Последно променена в Вторник, 29 Декември 2015 09:30

Comments  

Перки
+2 #1 Перки 18-12-2015 20:48
Къде е онзи готин министър Лукарски, който беше така добър да каже, че ще даде едни пари - 500лв. на калпак, а се говори за готовност само на някакви мижави 300 лв. ?
Този министър Петров, говори само за работа, а за плащане не обелва дума, за обновяване за това, че бяхме останали на половина, че неговият началник някога каза - много сте, та олекнахме, а сега набират....стра нно противоречие, защо въобще трябваше първо да се махат, после да се набират работници и служители, това е някаква безжалостна игра със съдбите на изстрадалите от гърмежи и простотия работници. До кога ще са тия безсмислени експерименти, кой ще поеме отговорност за това, ако не власт имащите, които играят цирк на добри и лоши, а в същност упражняват натиск и сурова експлоатация на тези, които ги избират объркани и несигурни на къде ги водят. синдикатите, както обикновено спят и редуцират обещаните от министър Лукарски, справедливо заработени пари.
П/П Къде е сладкодумният Митко да обясни
Quote
Перки
-1 #2 Перки 20-12-2015 08:41
Алоо, редакцията - оправете си грешката в текста - виж горе частни фирми, а не части.....А министър Петров да се консултира с г-на Андреева по темата за охраната, тезата е че можем сами да се пазим със съответното звено за охрана на щат във ВМЗ, а не от вън.
Quote
Кака Ваня
+2 #3 Кака Ваня 21-12-2015 19:55
Перки, ако работиш във ВМЗ прочети КТД / Колективен трудов договор / . Там черно на бяло е записано какво и при какви условия може да получи за Коледа и Великден всеки работещ в дружеството .
Quote
Перки
-3 #4 Перки 22-12-2015 18:40
Цитит от Кака Ваня:
Перки, ако работиш във ВМЗ прочети КТД / Колективен трудов договор / . Там черно на бяло е записано какво и при какви условия може да получи за Коледа и Великден всеки работещ в дружеството .

- Какче,какче мноо си зле да знаеш, твоят колективен..... да не би да тежи повече от министерската дума, а тя беще 500 и изпълнителният потвърди, сал Ти нещастната се хващаш, че било друго! А и Великденските споменаваш, където бяха 300, а останаха 50? Защо веднъж не се объркате в този измислен от Вас договор и да дадете повече и стотинка даже - НЕ, свикнали сте да вземане, като попове, но се питам до кога и до къде ще Ви стигне наглостта да се правите на интересни?
Quote
Перки
-3 #5 Перки 22-12-2015 20:09
"Перки, ако работиш във ВМЗ прочети КТД / Колективен трудов договор /"
- Да, но ако ти живееш в РБ, те съветвам да прочетеш КОДЕКСА НА ТРУДА, който е по висш законодателен акт със силата на ЗАКОН,"че който е избран да защитава интересите на своите избиратели просто не може да бъде против тях - принцип, който Вие пропускате! В случая става въпрос за щета от 3000х200=600 000 или приблизително 1/2 милион лв. щета, което е състоятелно да се сезира прокуратурата и вашите началници за открит грабеж на средства предназначени за работниците. Но къде е Вашата съвест, нали по презумпция трябва и сте избрани да защитавате интересите на работниците и служителите, а Вашето тайно договорче - КТД противоречи на интересите, които Вие защитавате?Няко й да се сети да пита, кога платихте на сопотския бивш кмет, редно ли е да вземате от великденските? Някой да се сети да попита ,съгласни ли са Вашите избиратели да им се отнемат пари от обещаните от министъра, драги "защитници" ....
Quote
836
+2 #6 836 23-12-2015 18:31
Перки, ти не беше ли преди Перхи трол, а още по-преди Зомб ?
Quote
Перки
-3 #7 Перки 25-12-2015 14:02
Цитит от 836:
Перки, ти не беше ли преди Перхи трол, а още по-преди Зомб ?

- Не, нещастнии 836 - твърде глупав въпрос задаваш! По вероятно е баба ти да е зомб, а ти тепърва ще бъдеш зомбиран, перхидриран и прочее, ако не разбереш, как се компрометира един министър, понеже как е видно синдикалните функционери не е..ват плебса или своите избиратели. Този лукс се прехвърля и политиката. Реформаторският блок, губи популярност, заради такива като вас, които цакат плебса с някакви безобразно сключени неизгодни за него договори. Как може - "Цярят дава, пъдярят не дава" да не би синдикалните ви измишльотини да са по-тежки от думата на министера? а - Не разбира се но са факт. А г-н министъра ще ме извини, но не е наясно с нихилизма на тези, то които очаква подкрепа. Тази административна структура от социалистически тип е крайно неадекватна на времето и твърде далеч от европейските и демократичните ценности. Манипулативният вот на синдикатите, като цяло е позор.
Quote
охранител
+3 #8 охранител 27-12-2015 12:42
цитат - "По охраната на оръжейницата след инцидентите там все още се умува - дали да е от части фирми или държавата да я поеме" - Що са правите на луди? Излиза, че охраната и работниците са виновни за инцидентите! Къде е официалния доклад? Или няма да има такъв, защото разследването ще се проточи докато случая се позабрави ! Така е по-лесно, охраната и работниците да го отнесат. Дефакто, затягането на контрола се отрази пряко на охраната и "пчеличките" в завода. А истинските виновници - те са над закона! Истината се знае, но тя не е удобна за висшестоящите в момента. Някой ден, като паднат от власт, може би ще се разчуе кой е виновен, но това категорично не са работниците и охраната!
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019