20Септември2018

vbaeva-2

ВМЗ повишава приходи без посредници

Понеделник, 02 Октомври 2017 14:08 | | Печат | Е-мейл | 0

Премахването на посредници при търговските сделки във Военно-промишления комплекс гарантира както по-голяма възможност за оперативна работа, така и опазване на фирмената тайна. При изпълнение на своите договори "ВМЗ" ЕАД - Сопот работи с техническа документация, която е държавна собственост, и стриктно следи за нейното използване и разпространение. Реализацията на продукция с качество, каквото дава държавното дружество, може да разработва само предприятие, което има такава документация.

Действията на държавата по премахване на посредниците при търговските сделки предполагат също повишаване печалбата на  предприятията от Военнопромишления комплекс и реинвестиране - в нови технологии, в подобряване условията на труд, закупуване на нови машини, усвояване на нови продукти с по-висока добавена стойност.

Параметрите на договорите, подписани без посредници, позволяват постигане на по-високо ниво на печалби, а за най-големия български производител на специални изделия - и получаване на продукция на по-ниска цена.

 

"Доказателство в подкрепа на правителствената политика по отношение на ВПК е Меморандумът, подписан между "ВМЗ" и сръбска фирма-производител. Българският военно-промишлен комплекс може да работи без частни посредници при оръжейните сделки. Тази позиция бе оповестена от премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Ръководството на дружеството благодари на правителството за подкрепата, която получаваме. Очакваме резултатите от проверката, за която наши работници и служители настояха - за сключените договори и проведените процедури за последните 10 години, за използването и разпространяването на поверителна техническа документация.", коментира д-р инж. Иван Гецов - изпълнителен директор на "ВМЗ" ЕАД - Сопот.

Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017