20Септември2018

vbaeva-2

Евроконференция по екосистемни услуги в Карлово

Вторник, 03 Октомври 2017 14:44 | | Печат | Е-мейл | 0

В рамките на проект ЕСМЕРАЛДА, финансиран по програма Хоризонт 2020 на Европейската комисия, водещи учени и експерти в сферата на екосистемните услуги се събраха в Пловдив на тридневна конференция.

По време на срещата, от 3ти до 5ти октомври 2017, проектът ще представи резултатите от двегодишните си изследвания върху разработването на методология за картиране и оценка на екосистемните услуги. Учените ще имат възможност да получат оценка и препоръки от ключови експерти в областта, включително и представители на Европейската комисия и Европейската агенция по околната среда.

Като част от програмата е организирано и посещение на община Карлово, която е българският представител в европейския проект Enhancing Resilience of Urban Ecosystems through Green Infrastructure, който се занимава с изучаването и прилагането на екологични мерки за обогатяване на градските екосистеми. В рамките на посещението ще бъдат изнесени презентации от водещи учени, които ще представят получените резултати. В Карлово форумът ще се проведе на 4 октомври от 10.00 ч. в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово.

Координатор на проект ЕСМЕРАЛДА е Проф. Бенджамин Буркхард, Хановерски университет, водеща фигура в областта на екосистемните услуги. В рамките на проекта, партньор е и Йоахим Маес, водещ учен в Joint Research Centre - JRC, към Европейската комисия, който по време на председателството на България на Съвета на ЕС, предстои да организира среща на групата по картиране и оценка на екосистемните услуги (Mapping and Assessment of Ecosystem Services - MAES), която ще се проведе в София на 24 и 25 април 2018.

 

“По време на срещата в България ще дискутираме и ще опитаме да разберем по-добре начините по които градовете могат да допринесат за постигането на целите на Стратегията за биоразнообразието,” коментира Йоахим Маес.

Допълнителна информация:

 

ЕСЕМРАЛДА (Enhancing ecoSysteM sERvices mApping for poLicy and Decision mAking - ESMERALDA) е европейски проект финансиран по програма Хоризонт 2020 за наука и иновации, грантово споразумение № 642007.

Последно променена в Сряда, 11 Октомври 2017 20:16
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017