vbaeva-2

Арестуваха иманяр с 200 монети, 100 накита и 40 пръстена

Петък, 24 Ноември 2017 16:03 | | Печат | Е-мейл | 0

Луд екшън се е разразил преди дни в хисарското село Красново. В дома си е бил арестуват известният в региона иманяр Стоян С., съобщи БЛИЦ.

В къщата на 60-годишния баровец са открити и конфискувани 6 метолотърсача, с които се предполага, че Стоян и работниците му са обикаляи горите и планините в региона в търсене на богатства.

Полицаите са намерили 200 ценни монети от римско и тракийско време, 40 пръстена, 100 накита.

Всички тези антики са от различни епохи и струват много пари.

Шефът на полицията в Хисар Камен Радев потвърди за ареста в Красново. Стоян С. е бил арестуван за 24 часа. Откритите в дома му монети и ценности ще бъдат дадени да им се направи експертиза, за да се установи от какъв метал и от кои точно епохи са. Запознати коментираха, че в региона на Хисар има иманярска мафия и доста хора са вдигнали палати и са направили бизнес от копаене по могилите години наред.

Не са един и два случаите, в които търсачите на лесно богатство са засипани от тонове пръст, докато дирят злато, но този който се е заразил с тръпката да е иманяр, не се спира пред нищо. Има специален канал, по който намереното се изкарва в чужбина и се продава на колекционери и на хора, които препродават антиките за много повече пари, отколкото са броили.

В Хисар са били откривани и продавани по тайни канали в чужбина изключително ценни римски монети и други артефакти, останали от времето, когато града се е ползвал от император Диоклециан за място, където елитът на Рим е релаксирал и е лекувал раните си. Иманярската мафия в Хисарско е една от най-силните и дейни в страната. През годините има дузина заловени и осъдени търсачи на богатства, но след като излязат от затвора, те отново подхващат незаконната си дейност.

Последно променена в Вторник, 05 Декември 2017 12:48

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019