17Септември2019

Карловската болница получи дарение на апаратура

Благотворителна инициатива събра средства, с които бе закупен апарат – Флебопреса, необходим на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ за следоперативно лечение на рак на гърдата.

Идеята за дарението е на Ротари клуб – Карлово, активно подкрепена със средства от кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков, бизнесмените Христо Христев, Любо Белперчинов и Петър Даскалов. В набирането на средства се включиха и служителите на общинска администрация, което ще помогне закупуването на още един такъв апарат, необходим на нуждаещите се пациенти. Флебопреса, която ще бъде в отделението по физиотерапия, ще спести много време и средства на оперираните жени, които до сега се е налагало да ходят по няколко пъти в седмицата до Пловдив, за да го ползват. Днес апаратът беше предоставен на управителя на болницата д-р Христо Пелев. Той благодари за дарението и за помощта на общинските съветнички Павлина Брайкова и Ерма Попова – активно съдействали за реализиране на инициативата. Председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков благодари на д-р Кабаиванов за това, че са се обединили около една жизненоважна кауза и по негово предложение в нея се включели карловските бизнесмени. Началникът на отделението по „Физиотерапия и рехабилитация“ д-р Иванов благодари за предоставения апарат, което от своя страна ще увеличи контингента на отделението, защото до този момент тези пациенти не са могли да ползват услугите на отделението.

 

Д-р Кабаиванов благодари на тримата бизнесмени, които винаги се включват в благотворителни инициативи и заяви: „С такива хора, нашият град винаги ще върви напред“. Той пожела на всички спокойни и весели празници и щастливо посрещане на Новата година.


Последно променена в Вторник, 09 Януари 2018 08:35
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Тарапонти
0 #1 Тарапонти 23-12-2017 15:03
Значи да си дойдем на думата: Идеята за дарението е на Ротари клуб – Карлово, активно подкрепена със средства от кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков, бизнесмените Христо Христев, Любо Белперчинов и Петър Даскалов.

Д-р Кабаиванов благодари на тримата бизнесмени, които винаги се включват в благотворителни инициативи.
От съдържанието на статията излиза, че и Каба Ефенди е дарил парични средства заедно с Шойлека и както се казва - ДА, ама НЕ! Тия са по вземането, а не по даването и с чужда пита ПОМЕН правят!
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019