15Декември2018

vbaeva-2

Започват проверки на домашните кучета

Четвъртък, 22 Февруари 2018 12:04 | | Печат | Е-мейл | 0

Във връзка с постъпило до община Карлово разпореждане на Районна прокуратура Карлово с вх. № 11-00-94/07.02.2018 г. общинска администрация Карлово започва извършването на проверки за спазване изискванията за отглеждане на домашни кучета регламентирани в ЗВМД и местната нормативна уредба от собствениците им, а именно:

Собствениците на кучета са длъжни:

- да ги регистрират в община Карлово, непосредствено след придобиването им;

- да вземат мерки животните да не създават опасност за хора или други животни;

- при извеждането на кучетата да носят в себе си ветеринарномедицинският паспорт и регистрационен талон и да го представят за проверка на контролните органи;

- да извеждат кучетата с повод, а агресивните кучета и с намордник;

- да не въвеждат кучетата в детски площадки, закрити обществени сгради, заведения за обществено хранене, магазини, аптеки, лечебни и учебни заведения и прилежащите им дворове.

При установяване на нарушения на собствениците ще бъдат съставяни актове от звено „Инспекторат“ при Община Карлово .

Управителите на сгради в режим на етажна собственост е необходимо да предоставят на общинска администрация актуална информация за вписаните кучета в книгата на етажната собственост по реда на чл.7, ал.6 от ЗУЕС, изпълнявайки задълженията си по чл.23 ал.1 т.9, а именно: да предоставят в 30-дневен срок от вписването, информацията за вписаните кучета в книгата на етажната собственост на съответната областна дирекция по безопасност на храните и на общината

За неизпълнение на задълженията си по ЗУЕС управителите на сгради в режим на етажна собственост носят административно наказателна отговорност, като се наказват с глоба от 300 до 1000 лв.

 

Последно променена в Вторник, 13 Март 2018 09:47

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017