15Декември2019

Два дни Био трапеза в Хисаря

Сряда, 29 Август 2018 10:49 | | Печат | Е-мейл | 0

Читалищни дейци заедно стягат голяма "Био трапеза" в Хисаря. Гостите и публиката ще седнат около нея на 22 и 23 септември. Био трапезата е част от изложение на био, натурални и еко производители от община Хисаря, Карлово, Пловдив и регион Тракия и се провежда в рамките на програмата на "Пловдив - европейска столица на културата 2019". Проявата се организира от читалище „Иван Вазов 1904” - Хисаря в партньорството с Туристическия информационен център и с подкрепата на Община Хисаря и местния бизнес. 

Ще се представят производители на био картофи, кейл, гъби, билки, сезонни плодове и зеленчуци, тахани и кремове от ядки, био и натурална козметика, натурални и еко продукти - мед, млечни произведения, вино, съобщи координаторът на проекта Майа Апостолова. 
Целта на изложението "Био трапеза" е да популяризираме местните лицензирани био и еко производители и чистата околна среда, да подпомогнем фермерите, които развиват „зелен” бизнес и търсят достоен начин на живот и поминък в родния си край, като заведем потребителите до тях, обясни Апостолова. Искаме да запазим традициите в домашно приготвената храна. Да пропагандираме сред общността и гостите на курортния град био производството като част от мотото „Владеем изкуството на живота!” чрез чиста и бавна храна. 

Двата дни на изложението ще бъдат съпътствани от богата културна програма на открити сцени с вход свободен - кулинарно шоу с биопродукти от щандовете на изложителите; кулинарна изложба „Обредни хлябове от хисарския край”. Ще има също така театър, джаз концерт, еко пленер, лекции по здравословно хранене, зони за йога и тай-чи, както и томболи и викторини за посетителите, места за забавления и игри за децата, творчески работилнички.

Последно променена в Вторник, 11 Септември 2018 13:53
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019