14Декември2019

Кои са най-добрите сирена за пица?

Четвъртък, 17 Октомври 2019 11:21 | | Печат | Е-мейл | 0

При наличната широка селекция от сирена може да бъде предизвикателство да изберете кое да използвате, когато приготвяте пица. Трябва да вземете под внимание еластичността, маслеността, влагата, водната активност и температурата на печене на сиренето. И така, кои са някои от най-добрите сирена за пица?

Моцарела

Това е най-често използваното сирене за пици поради своята лека и кремообразна текстура. Обикновено най-често се използва като основа за всяка пица. Когато избирате сирене моцарела, помислете за вариантите с ниско и високо съдържание на влага. Моцарелата с високо съдържание на влага има по-кратък срок на годност, така че трябва да се използва възможно най-бързо. При използването на този тип моцарела пицата остава влажна в средата, което е идеално за неаполитанските пици. Вариантът с по-ниско съдържание на влага е с по-солен и по-плътен вкус и по-лесно се топи. Също така, помислете за съдържанието на мазнини. По-високо съдържание на мазнини означава, че сиренето ще се разтопи много по-лесно.

Чедър

Това сирене е с различен вкус и не се ползва толкова често колкото моцарелата. Най-добре е да изберете чедър с остър вкус и с наситено оранжев нюанс.

Пармезан

Пармезанът се използва като допълнение към пица, така че дори да сте приготвили пицата с чедър или моцарела, не се колебайте да поръсите  пармезан върху тях. Мислете за пармезана като гарнитура.

Гауда

 

Ако приготвяте пица със свинско месо, гауда е прекрасно допълнение. Гауда е полутвърдо холандско сирене, което е известно с гладката си текстура и уникален вкус.

 

Козе сирене

 

Тъй като козето сирене не омеква и не се разтопява лесно, то е чудесно допълнение към всеки вид пица и също така се съчетава идеално с карамелизиран лук, смокини и чушки. 

Рикота

 

Рикотата се използва за пици с бял сос и обикновено се смесва с моцарела, фонтина или горгонзола. Комбинирайте  рикота със скариди или пиле за уникален вкус

 

Ако искате да опитате пици със страхотни сирена, в Лозана Пица Пловдив ще ви предложат богат избор от пици, включващи класическите Вегетариана, Четири сирена, Капричоза и Пеперони. Пицарията предлага и безплатна доставка до дома.

 

Последно променена в Неделя, 27 Октомври 2019 18:26
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019