vbaeva-2

Запорираха имуществото на 24 часа и Труд

Сряда, 19 Октомври 2011 17:28 | | Печат | Е-мейл | 0

124223075021194Съдия-изпълнител влезе в Полиграфическия комбинат, за да описва имуществото на вестниците „24 часа” и „Труд”, по искане на Христо Грозев, собственик на част от дяловете на „Медийна група България”. „Извършен е опис на печатни машини, свършил съм си работата, така че сега съдът решава какво ще се случва”, каза на излизане от комбината частният съдия-изпълнител Стоян Якимов. Той обясни, че заповедта за опис на имуществото е от началото на месеца. Тримата полицаи, които влязоха заедно със съдия-изпълнителя в Полиграфическия комбинат, където са редакциите на "Труд", "24 часа" и "168 часа", излязоха, предаде репортер на БГНЕС. Стана ясно, че те са оказали поисканото съдействие.
В сградата остана съдия - изпълнителят Стоян Якимов и вещото лице, което беше с него. Запознати със случая съобщиха, че частният съдебен изпълнител втори ден се опитва да влезе в редакцията на двата вестника и печатницата. Причината за това е, че съдът е издал обезпечителна заповед в полза на Христо Грозев (д.), докато трае съдебният спор с Любомир Павлов. Съдът наложи запор върху печатницата и марките на двата всекидневника и седмичника "168 часа", докато не приключи делото. Запорът е наложен, за да се гарантира, че няма да се разпродаде имущество. Според адвокат на вестниците, обезпечителната заповед не фигурира в регистрите на съда. БГНЕС припомня, че в края на 2010 година германската група "Вестдойче алгемайне цайтунг" продаде всичките си активи на консорциум от български, германски и австрийски инвеститори, а имено на Христо Грозев, Любомир Павлов и Огнян Донев. В началото на тази година Христо Грозев обвини Донев и Павлов, че се опитват да му откраднат контрола върху пресгрупата, след като без неговото съгласие са сменили собствеността върху мажоритарния дял във фирмата. Комисията за защита на конкуренцията в края на април разреши на Огнян Донев и Любомир Павлов да придобият пряко контрола в групата.
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019