vbaeva-2

Ефективното правосъдие e основно право, а не лукс

Сряда, 22 Март 2017 18:19 | | Печат | Е-мейл | 2

Владимир Маринов, водач на АБВ - Движение 21 Владимир Маринов, водач на АБВ - Движение 21

„АБВ - Движение 21 категорично заявява, че са необходими промени в Гражданскопроцесуалния кодекс, така че гражданите да бъдат реално защитени и равнопоставени на институциите". Това заяви на дискусия за съдебната реформа водачът на листата на Коалиция „АБВ - Движение 21" Владимир Маринов за Пловдив област. Дискусията беше провокирана от множество жалби на жители на общините от региона.

„АБВ - Движение 21 предлагаме въвеждането на възможността гражданите да могат да обжалват по съдебен ред всички административни актове, които ги засягат. Също така – законодателни промени предвиждат поредица от мерки за справедлив процес и защита на длъжника, както и намаляване и премахване на таксите при малки дългове и когато изпълнението се спира по искане на длъжника", посочи водачът на листата на Коалиция „АБВ - Движение 21" в Пловдив област. Коалицията на модерните в ляво са явява на вота на 26 март под номер 8 в бюлетината.

Владимир Маринов бе категоричен, че е необходимо да бъде приет Закон за гражданския фалит и че АБВ-Движение 21 има готовност за внасяне на такъв закон.

„В съдебната система реформата трябва да се случи и тя а бъде реална и радикална. Но това може да стане, ако всички, които искаме промяна на статуквото и сегашното положение – го покажем. Ние, в коалиция „АБВ - Движение 21" сме категорични – промяна трябва да има, готови сме с конкретни законодателни предложения за това", каза още Владимир Маринов.

„АБВ - Движение 21" предлага премахване на институцията Велико Народно събрание – така, че всички конституционни промени, включително и в правосъдната област, да могат да се решават от обикновено Народно събрание. За да може развитието на законодателството да следва развитието на обществото", посочи Владимир Маринов.

Като следващо важно предложение на "АБВ - Движение 21", за да има реформа, той посочи „изваждането на прокуратурата извън съдебната система" – главният прокурор да се избира от Народното събрание или от президента на републиката за срок от 5 или 7 години.

Този статут на несменяемост на прокурорите трябва да бъде премахнат, заяви водачът на листата на "АБВ - Движение 21" в Пловдив област. „Не може и не бива да се допуска прокуратурата да се превръща в инструмент на политически и икономически лобита".

"АБВ - Движение 21" предвижда към главния прокурор да бъде създаден съвет на прокурори, който да играе ролята на орган, свързан с избора и развитието на кадрите, за да не бъде кариерното развитие в държавното обвинение в ръцете само на един човек, посочи Владимир Маринов.

Последно променена в Петък, 24 Март 2017 12:28
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Оригиналът
0 #1 Оригиналът 22-03-2017 20:36
Стига Вей, стига с тия промени в законите, не Ви ли стана ясно, че няма кой да ги спазва тия Ваши измишльотини!

Кви прокурори, кви пет лева, като делата се решават в съда, където Темида е сляпа....делата се водят от неподготвени, машинатори на процеси, които се точат с години и губят давност. До съдебното производство куца. Обвинителните актове се бавят. Законите се изкривяват. Виновните са неизвестни извършители, мъртви или луди....
Quote
Карловец
0 #2 Карловец 22-03-2017 21:14
И тоя тъп шопар беше заместник областен управител от квотата на агент Гоце.
Боже опази ни от това лайно миризливо !
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017