17Декември2018

vbaeva-2

ЖГЕРБ - Карлово с дарение за музея във Войнягово

По нестандартен начин дамите от ГЕРБ решиха да отбележат светлата годишнина от рождението на Апостола. По инициатива на общинския клубен ръководител Мариана Тодорова бяха изготвени магнити с лика на Дякона, които да бъдат продавани от работещите в училището – музей „Васил Левски“ в село Войнягово.

Тук Левски е бил 2 години главен учител.

Ден след честването на 180-тата годишнина дамите дариха магнитите на специална церемония в селото.

На нея присъства и областният ръководител на ЖГЕРБ - Пловдив област Евелина Апостолова.

„Като общество ние сме длъжници на нашите светли герои. И въпреки неудовлетворението от днешната действителност, трябва да помним и тачим онези, които се отказаха от себе си и близките си, и оставиха костите си по земята на Родината, за да живеем днес свободни. Вярвам, че с тези магнити ще имаме памет за най-великия син на България!, каза Евелина Апостолова.

„Направихме това дарение, защото вярваме, че магнитите освен, че ще популяризират училището - музей и село Войнягово, като част от живота на Левски, те ще бъдат финансова подкрепа за така необходимата поддръжка на музея. Искрено се надяваме, че туристите тук ще стават все повече и всеки, заедно с магнита, ще отнесе със себе си духа на времето, мил спомен от място, свързано с живота на Апостола, любовта на войняговци към своя първи учител и техният ентусиазъм за съхранение на българщината и традициите“, каза при поднасяне на дарението общинският ръководител Мариана Тодорова. След официалната част за настроението на присъстващите танцуваха фолклорни състави от читалището.Comments  

Засрамете се
+3 #1 Засрамете се 20-07-2017 19:45
Защо няма и дума за другото дарение.
Скулпторът Димитър Бакърджиев дари восъчна фигура на Васил Левски.
Едни магнитчета изглеждат, че са по-важни и по-значими.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017