20Септември2018

vbaeva-2

Експолицай ощипал община Карлово с 1 млн.

Неделя, 17 Септември 2017 21:01 | | Печат | Е-мейл | 3

Петър Петров, бивш полицай, застава пред Окръжен съд Пловдив утре по обвинения за крупни измами в Община Карлово по времена мандата на кмета Найден Найденов /БСП - АБВ/.

Според прокуратурата, в периода от 5.01.2009 г. до 8.01.2009 г. в Карлово и София, чрез използване на неистински документ – банкова гаранция за акт по договор за сумата от 1 000 000 лева, представена в община Карлово на 5.01.2009 г., е получил без правно основание чуждо движимо имущество с намерение да ги присвои – пари в размер на 1 000 000 /един милион/ лева, представляващи аванс по договор между община Карлово и „Хидроконсулт Интернешънъл" ЕООД.

Предметът на сделката е изпълнение на строително монтажни работи на обект „Реконструкция на тласкателен тръбопровод от помпена станция – 2 Дъбене" до водоем 5000 куб. м - Карлово, които бизнесменът е изтеглил от офис „НОИ" на „СИ БАНК" АД - София.

Парите са собственост на община Карлово, предоставени и от Министерсството на регионалното развитие и благоустройството във връзка със Споразумителен протокол от 22.12.2008 г., сключен между МРРБ и община Карлово, за финансиране на обект „Реконструкция на напорен тръбопровод от помпена станция – 2 Дъбене до водоем 5000 куб. м гр. Карлово – I етап", като документната измама е в особено големи размери и представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 212 ал.5 вр. с ал. 1 пр.2 от НК.

Точно 24 часа след като общината превежда милиона, фирмата е продадена веднъж, а после още веднъж, за да стане собственост на безимотен ром от Видин. Парите са загубени завинаги, а 7 години по-късно карловци продължават да пият вода от канцерогенни тръби.

Собственикът на фирмата, която прибира 1 милион от община Карлово, е 30-годишният по време на сделката, бивш полицай Петър Петров. Търсим го на адресите на всички негови фирми. Оказва се, че няма такъв.

Бившият полицай и бизнесмен с противоречива репутация не живее на домашния си адрес по лична карта в София - и то никога не е живял там.

Подобно на банковата гаранция и фактурите, предоставени на община Карлово, домашният адрес на Петър Петров също се оказва фиктивен.

Последно променена в Вторник, 26 Септември 2017 12:20
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Остап Бендер
0 #1 Остап Бендер 18-09-2017 15:11
Точно 24 часа след като общината превежда милиона, фирмата е продадена веднъж, а после още веднъж, за да стане собственост на безимотен ром от Видин.
Парите са загубени завинаги, а 7 години по-късно карловци продължават да пият вода от канцерогенни тръби.
Собственикът на фирмата, която прибира 1 милион от община Карлово, е 30-годишният по време на сделката, бивш полицай Петър Петров.
Търсим го на адресите на всички негови фирми. Оказва се, че няма такъв. Бившият полицай и бизнесмен с противоречива репутация не живее на домашния си адрес по лична карта в София - и то никога не е живял там.
Подобно на банковата гаранция и фактурите, предоставени на община Карлово, домашният адрес на Петър Петров също се оказва фиктивен.
Quote
Общински трол
+1 #2 Общински трол 27-09-2017 06:59
Чудо големо, ще го фанат, ама за таратанците
Quote
Ташко Мъдев
+1 #3 Ташко Мъдев 29-09-2017 16:14
Чудо големо, ще го фанат, ама за таратанците. Не тъй ва брачед, по добре за дедовия да го барнат
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017