11Декември2018

vbaeva-2

Стартира проект за подобряване на образователната инфраструктура в Карлово

Стартира проект за подобряване на образователната инфраструктура в Карлово. Две официални церемонии “Първа копка” бяха направени в ДГ “Слънце” и СУ “Васил Левски”. Проектът “Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в гр. Карлово и филиали” е финансиран от Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020 г.”

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов представи целите и основните дейности на проекта и поясни, че той е много важен, защото за ръководството на община Карлово децата са най-важни. “В изработения Интегриран план за градско възстановяване и развитие основно място заема образователната инфраструктура.

Това са: СУ “Васил Левски”, в което е предвидено санирането на учебните корпуси, изграждането на спортна зала, изграждането на три спортни площадки в двора и тенис корт на покрива на спортната зала. Изграждане на още няколко спортни площадки е предвидено в училищата “Райно Попович” и “Св. св. Кирил и Методий”. Предстои и реновиране на плувния басейн в СУ “Христо Проданов”, който ще бъде използван от всички ученици в Карлово. В обектите от образователната инфраструктура влизат всички детски градини в града, като за всяка група на тези детски градини ще се изгради подходяща спортна площадка със съвременни уреди, където децата безопасно ще могат да спортуват. Правим същия ремонт на детската градина в кв. Сушица. Разширяваме и ремонтираме съществуващия корпус на детската градина в село Розино... Искам да поздравя всички проектанти, строители и надзорници. Да се поздравим с проекта и да си пожелаем бърза, ползотворна и качествена  работа.” – каза още д-р Кабаиванов.

Официален гост и на двете събития бе заместник-областният управител на област Пловдив – Петър Петров. “Обръщам се към всички Вас с огромно удоволствие, защото не са много градовете, които в един ден правят такива решителни крачки. За пореден път Карлово доказа, че е един от градовете с най-много спечелени проекти и усвоени средства по програмите на Европейския съюз.” – бяха част от думите на заместник-областния управител.

Малките възпитаници на ДГ “Слънце” с директор Донка Нанева зарадваха всички присъстващи на официалната церемония в градината със своите изпълнения. Децата пяха песни, рецитираха стихове и танцуваха народни танци.

 

На двете събития присъстваха още: Антон Минев, Данка Зидарова-Люртова и Стойо Карагенски - земестник-кметовете на община Карлово, Стефан Стефанов – секретар на община Карлово,  Анастасия Чолакова – заместник-председател на ОбС Карлово, инж. Павлена Станева – ръководител на проекта, представители на фирмите, извършващи строителните дейности по проекта, представители на строителен надзор, проектанти, директори на учебни и детски заведения, много учители и родители. 


Последно променена в Понеделник, 23 Октомври 2017 10:59
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017