Печат на тази страница

Садят дръвчета в Гората на Апостола

Вторник, 21 Ноември 2017 09:22 | | | 0

По повод 180-годишнинта от рождението на Васил Левски Община Карлово, Националният музей Васил Левски, Държавното горско стопанство, гр. Карлово, и Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) ще участват в заключителни събития, посветени на Юбилейната година. Със засаждането на дръвчета в Гората на Апостола, студентите, преподавателите и гражданите на гр. Карлово ще отдадат почит пред паметта на Апостола на Свободата. Тържественият ритуал за засаждане на дръвчета в Гората на Апостола ще започне на 22 ноември (сряда) от 10:30 часа .

По късно, от 13:30 часа, в Националния музей „Васил Левски“, студентите и докторантите ще представят свой разработки за Апостола на Свободата, актуални оценки за делото на Васил Левски в социалните мрежи и средствата за масово осведомяване, задействане на елементи от националната културна памет по време на юбилеите и др.

 

На събитието ще присъстват много гости, сред които доц. Кирчо Атанасов, председател на общинския комитет “Васил Левски” - Пловдив. Инициативата e в изпълнение на проект НИП по Наредба № 3 на МОН, на тема: “Културна памет и национална идентичност. Документи, архиви и книжовно наследство” с ръководител проф.д.ф.н Ваня Добрева.


Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови