Печат на тази страница

240 т пясък и сол са запасите за зимата

Сряда, 22 Ноември 2017 14:15 | | | 0

На пресконференция, проведена днес в заседателната зала на община Карлово, кметът д-р Емил Кабаиванов, управителят на консорциум „Чистота Карлово“ – Стоян Иванов, гл. експерт Управление при кризи,бедствия и аварии – Ана Вълева и ст. специалист от звено „Инспекторат“ – Николай Дамянов дадоха информация, относно предстоящото снегопочистване и зимно поддържане на общинската пътна мрежа за оперативен сезон 2017/2018 г.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов припомни, че ниските температури, продължителното застудяване и тежкият снеговалеж през изминалия зимен сезон са довели до много неприятности и затруднения за гражданите на община Карлово, след което фирмата изпълнител е била глобена с 40 000 лева. През есенно-зимния сезон на 2017/2018 год. община Карлово организира и извършва зимно поддържане на около 370 км. общинска пътна мрежа, чрез снегопочистваща фирма консорциум „Чистота Карлово“ и ще направи всичко възможно да не допуска затрудненията от изминалата зима.

Приет е Оперативен план за сезон 2017/2018, който е разработен на основата на четири основни пункта: град Карлово, град Калофер, село Розино и град Клисура, в които има денонощно дежурни служители, отговарящи за пътната обстановка. Създадена е организация за почистване и опесъчаване на спирки и райони с обществено значение (училища, детски градини, болнични центрове, църкви и гробищни паркове). Организирано е и почистването на подходите към Спешните центрове на болничните заведения и РДПБЗН. Актуализиран е списъкът на лица, нуждаещи се от хемодиализа. Организирана е постоянна връзка с хижи и Планинска спасителна служба в Карлово и Калофер. Организирана е постоянна връзка с кметовете на населени места за събиране на информация за състоянието на населените места и пътищата от общинската пътна мрежа.

Д-р Кабаиванов отбеляза още, че в подготовката за тази зима фирмата изпълнител е подготвена с двойно по-голяма осигуреност от консумативи (240 тона солни запаси и пясък), утроено количество на гранули (10 тона химически смеси), ангажиране на повече техника (8 комбинирани машини и 8 снегорина) и по-добра организация на работата. Консорциумът е задължен да въведе във всички почистващи средства GPS устройства, за да могат те да бъдат наблюдавани и контролирани от звено „Инспекторат“, от кметовете на кметства и от общинският щаб, който отговаря за зимното поддържане.

Кметът на община Карлово призовава всички ръководителите на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собственици на имоти и управители на етажна собственост при снеговалеж и заледяване да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки, съгласно Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово.

Телефоните, на които гражданите могат да подават денонощно сигнали, свързани с пътната обстановка през предстоящия зимен сезон са: 0335/54 555 и 0896 686 704.

Последно променена в Вторник, 05 Декември 2017 12:02
Веселина Бонева

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.