23Октомври2018

vbaeva-2

Теодора Петкова е 1-то бебе за 2018 г.

Теодора Илиева Петкова е първото бебе родено през 2018 година в карловската болница. Малката Теодора е родена на 1 януари в 09.40 в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ с тегло 2,890 кг и 49 см. Днес щастливите родители на момиченцето, чехкинята Даниела Хероутова и карловецът Илия Петков, присъстваха на празника на родилната помощ, който по традиция бе отбелязан в АГ отделението.

Пред присъстващите гости и персонала на отделението д-р Андриан Минев припомни древния ритуал „Поливане“, който по-късно бе изпълнен от майката на бебето и акушерката, помогнала при раждането. Той съобщи, че през 2017 година в акушеро-гинекологичното отделение са родени 335 деца, от които 3 двойки близнаци. Директор дирекция „Хуманитарни и социални дейности“ на община Карлово Петя Найденова поздрави родителите на детето, началника на АГ отделението д-р Камен Каменов, старшата акушерка Бисерка Иванова, лекарите и акушерките по повод техния професионален празник, като отбеляза, че въпреки кризите, които природата понякога поднася, все пак живота побеждава и днешния ден го потвърждава. От името на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов тя поднесе поздравителен адрес към специалистите от болницата и златно медальонче със Света Богородица за малката Теодора. По традиция малчуганите от ДГ „Слънце“ поднесоха музикален поздрав към лекарите и всички присъстващи и ги закичиха с китка здравец.

Поздрави към работещите в АГ отделението на болницата и родителите на Теодора поднесоха още управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев,  народният представител Веска Ненчева, зам.-председателят на Общински съвет – Карлово Анастасия Чолакова, представител на община Сопот, общински съветници, директорката на ДГ „Слънце“ Донка Нанева, лекари от другите отделения на болницата, признателни пациенти.


Последно променена в Неделя, 28 Януари 2018 11:31

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017