23Октомври2018

vbaeva-2

ОбС Карлово прие бюджета за 2018

Четвъртък, 25 Януари 2018 15:46 | | Печат | Е-мейл | 0

ОбС Карлово прие бюджета на община Карлово за 2018 година на редовно заседание, което се състоя в зала “Васил Караиванов”.

Кметът д-р Емил Кабаиванов представи бюджет 2018 г. като напълно изпълним и реален. Той поясни още, че в него не са заложени увеличения на данъците и че всички социални функции на общината са гарантирани.

Гарантирано е и нормалното функциониране на образователната система, както и средствата за всички населени места в община Карлово. Кметът добави още, че приоритет в бюджета за 2018 г. е областта на екологията. Община Карлово ще кандидатства с проект за управление на зелените отпадъци, с което ще бъде удължен животът на регионалното депо за твърди битови отпадъци. Предвидено е изграждане на открити спортни площадки в град Баня и село Розино. В бюджета фигурират и средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

Общинските съветници приеха още докладни записки, свързани с: Процедура за побратимяване на община Карлово, Република България и община Прилеп, Република Македония; Предложения за изменения на Подробни устройствени планове, Избор на комисия за провеждане на конкурс за управител на Медицински център 1. Останалите решения, които общинските съветници взеха са за разпореждане с имоти общинска собственост.

 

Общинският съветник д-р Иван Моллов изчете декларация от името на групата общински съветници от местната коалиция „Обединени за нашата община“, която твърдо застава против процедурата по ратификация (процес на придаване на юридическа сила на документ) на Истанбулската конвенция.
Всички взети решения ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Карлово в законно установения срок.

Последно променена в Вторник, 30 Януари 2018 12:53
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017