23Октомври2018

vbaeva-2

Старейшините на д-р Кабаиванов против Истанбул

Вторник, 30 Януари 2018 10:13 | | Печат | Е-мейл | 2

Групата общински съветници в ОбС Карлово от коалиция "Обединени за нашата община", издигнала д-р Емил Кабаиванов за кмет, се обяви против ратифицирането на Истанбулската конвенция в Декларация, изпратена до медиите.

Ето пълният текст на документа:

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Нашата Декларацията е по повод представената за ратификация в Парламента Истанбулска конвенция. 

В последните дни усилено се коментира по всички информационни студия темата ЗА или ПРОТИВ ратификацията на Истанбулската конвенция.

Защо – защото след ратификацията в Парламента тя автоматично получава водеща роля над националното законодателство и резерви по спорните точки не са възможни, както това е указано изрично в чл. 78 на Конвенцията.

И ТАКА ЗАЩО СМЕ ПРОТИВ?

Обяснителният доклад към конвенцията е 65 стр. и подробно дава всички възможни детайли по тълкуването на текстовете.

На пръв поглед Конвенцията е прекрасен документ, защото тя обхваща всички форми на насилие над жените в съвременния свят и описва и предлага на страните конкретни мерки за борба срещу това явление.

НО НА ПРЪВ ПОГЛЕД!

А при вникване в същината, истината лъсва. Обяснителният доклад на Конвенцията е ясен – закриляме гейове, травестити и лесбийки.

В Преамбюла са изброени основните човешки права на жените: сигурност, свобода, достойнство, физическа и емоционална неприкосновеност, а липса едно от най-важните права на жените – МАЙЧИНСТВОТО!

ЗАЩО? 

Защото според джендър идеологията на  Джудит Бътлър, която е втъкана във философията на Истанбулската конвенция, децата не се зачеват, а се проектират и се отглеждат с помощта на всякакви технически възможности – като даряване на семенна течност, сурогатно майчинство, изкуствена утроба.

Нещо повече в глава I-ва, чл. 3, т. 43 се обяснява, че съществуват и социално конструирани роли, поведения, дейности и характеристики на пола, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете. Преведено на обикновен език, това означава, че Конвенцията прави категорична разлика между пол – мъж – жена и социален пол „джендър“ и това трябва да влезе в законодателството ни.

Вкарването на термина джендър е умишлено – има за цел да осигури защита срещу насилието не просто и не само на жените, като биологичен пол, но и на „жените“, които всъщност са родени като мъже, но са заявили, че се чувстват като жени и този социален статут им е официално признат.

Обаче, натрапчивото желание на някои политици да регулират сфери, които са лични и дълбоко интимни, води до объркване, което не е безобидно. Опасението, че така се отваря вратата за бъдещи проблеми е основателно.

Светият синод на БПЦ излезе с категорична позиция, че понятието джендър, разграничено от понятието пол, се използват с цел превръщането в държавни политики на една идеология, която отрича, че човек съществува като мъж или жена и тя се утвърждава чрез нов изкуствен език, който намираме в конвенцията и който е чужд и непознат за нашата народопсихология, култура, традиции и правна система. Тази идеология съдържа ново разбиране за човека – човекът като самовластен господар, човек без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си. Светият синод порицава и въвеждането на обучения за децата на нестереотипните роли на пола (мъже, които се чувстват като жени и жени, които се чувства като мъже. Конвенцията изисква в училищата да се разяснява на учениците, че е възможно да са родени в грешното тяло и ако има такова усещане открито да го заявяват).

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

Държави, които са подписали конвенцията, но не са я ратифицирали: България, Великобритания, Хърватия, Гърция, Люксембург, Чехия, Словакия, Унгария, Исландия, Ирландия, Литва, Латвия и Украйна.

Последно променена в Четвъртък, 08 Февруари 2018 08:57
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Перхи-трол
0 #1 Перхи-трол 10-02-2018 08:53
Старейшините на д-р Кабаиванов против Истанбул Те пък едни Старейшини
Quote
Общински трол
0 #2 Общински трол 11-02-2018 13:14
Старейшините на д-р Кабаиванов против Истанбул Те пък едни Старейшини
Не така бе чоджум - това са най-умните сред умните
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017