15Декември2018

vbaeva-2

Посланикът на Израел на визита в Карлово

Вторник, 27 Февруари 2018 17:42 | | Печат | Е-мейл | Галерия със снимки | 0

Кметът д-р Емил Кабаиванов посрещна посланика на Израел - Н. Пр. Ирит Лилиан, в Карлово. Нейната официална визита започна с разглеждането на Бухаловия хан, който е една от емблематичните възрожденски къщи в красивия туристически комплекс „Старинно Карлово“. Аниматор на комплекса представи пред Н. Пр. Ирит Лилиан красотата и неповторимостта на българските традиции и обичаи.

Еднодневното посещение в Карлово на Н. Пр. Ирит Лилиан продължи в Общинската художествена галерия, където тя и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов официално представиха изложбата „Израелски открития и разработки, променили света“.

„Изключително ми е приятно да посрещна Нейно  Превъзходителство посланика на държавата Израел в град Карлово - градът на българското възраждане, на Васил Левски и град на розите“, каза кметът пред посетителите на изложбата. Посланичката благодари за топлото посрещане и гостоприемството и сподели: „Винаги ми е приятно, посещавайки различни места в България да открия такова бижу, като Карлово“.  Тя представи пътуваща израелска изложба, посветена на 70 години от създаването на тяхната държава и показваща редица израелски пионерски открития от различни области на науката, технологиите, медицината и практически приложими, но намерили широко приложение в съвременния свят изделия. Всеки посетител може да се запознае със завладяваща палитра от научни иновации и постижения, произлезли от държавата Израел и да открие тяхното въздействие върху човечеството.


Последно променена в Вторник, 13 Март 2018 09:46
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017