vbaeva-2

Кабаиванов печели делото срещу бившата Щампа

Петък, 02 Март 2018 15:22 | | Печат | Е-мейл | 1

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов спечели делото във ВАС срещу собственика на бившата Щампа в Карлово

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов спечели във Върховния административен съд административно дело №13311/2016 г. срещу „Булгарлизинг Бургас“ АД.

ВАС потвърди Заповед №432 от 08.04.2015 г. на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, с която „Булгарлизинг Бургас“ АД, като собственик на комплекс от сгради – Първа текстилна фабрика на името на Евлогий Георгиев /Щампа/ е задължен:

1. Да обезопаси и сигнализира по подходящ начин зоната пред фасадата на сградата, за да се предотвратят инциденти;

2. Да се извърши консервация и реставрация на източната част на сградата, като предварително се извърши подробно архитектурно заснемане, фотодокументиране и проектна документация за консервационно-реставрационни и ремонтни работи и се представи за съгласуване в Министерството на културата;

3. Съгласно Закона за културно наследство, западната част на сградата, с цел демонтиране и последваща реконструкция по автентични данни на недвижимата културна ценност, да се изготви и представи в Министерство на културата графична, текстова и фотодокументация, достатъчна за изпълнението на реконструкцията в срок от 4 месеца.

В случай, че Заповедта на кмета не бъде изпълнена доброволно, община Карлово има право да предприеме всички допустими от закона действия за нейното изпълнение. 

Последно променена в Вторник, 13 Март 2018 09:45

Comments  

Перхи-трол
0 #1 Перхи-трол 23-03-2018 14:46
Евтин пиар
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017