17Януари2019

vbaeva-2

Самодейци от Климент на фестивал в град Конин, Полша

Ансамбъл „Средногорци” и Кукерски състав при НЧ „Васил Левски – 1928г.” с. Климент с ръководител Мано Манов представи Община Карлово в             ХІ Международен културен фестивал на побратимените градове в гр. Конин, Полша. Във фестивала участваха самодейни колективи от Русия, Китай, Латвия, Литва, Молдова, Испания, Чехия, Бразилия и местни състави. Участието на самодейния колектив от с. Климент е по покана на Кмета на град Конин, като побратимен град на община Карлово.

С бурни овации бяха посрещнати изпълненията на участниците и в петте концерта, в които те представиха предимно българските песни и танци, характерни за Розовата долина.

Ансамбъл „Средногорци” и кукерите бяха посрещнати лично от кмета на Конин - Йозеф Новицки. По време на официалното награждаване кметът на Климент Мано Манов връчи на кмета Новицки почетния знак на Община Карлово и златна значка с лика на Васил Левски.

От своя страна кметът на Конин връчи почетна грамота за участие на ансамбъла и сребърна значка с герба на град Конин на кмета на Климент.

По време на фестивала беше организиран Базар с щандове на 11-те побратимени градове от различните държави. България представи на щанда си продукти от маслодайна българска роза и ръчно изработени бижута, направени от момичетата от село Климент. Към щанда на България имаше огромен интерес за закупуване на българските продукти.

Източник: кметство Климент

Снимки Христо Недялков


Последно променена в Петък, 30 Март 2018 16:36

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017