vbaeva-2

Д-р Кабаиванов се срещна с посланика на Куба

Д-р Кабаиванов се срещна с посланика на Република Куба Н. пр. Педро Родригес

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещна с посланика на Република Куба – Негово превъзходителство Педро Пабло Сан Хорхе Родригес  и неговата съпруга. Посещението бе организирано от народния представител от община Карлово Веска Ненчева по повод предстоящия Празник на розата. Д-р Кабаиванов запозна посланик Родригес с характеристиките на община Карлово, икономиката, културните и исторически забележителности. Представи благоприятните природни дадености, благодарение на които тук се отглежда българската маслодайна роза. Той сподели пред гостите спецификите на розопроизводството и засегна възникналите през последните дни проблеми в отрасъла, както и това, че заедно с народния представител ще настояват за належащо приемане на Закон за Розата.

Посланик Родригес благодари за поканата да посети град Карлово и за топлото посрещане. Лично благодари на кмета на общината за прозрачността и честността, с които представи проблема с розопроизводителите и се надява ситуацията да бъде разрешена успешно. 

По предложение на д-р Кабаиванов, една от школите по чужди езици в града ще организира ден на Република Куба в Карлово и ще представи страната пред младите карловци и жителите на града, а посланикът откликна с удоволствие на предложението.

Кметът на Карлово д-р Кабаиванов подари на н. пр. Педро Родригес златна значка с образа на Васил Левски и кристал с роза.


Последно променена в Събота, 02 Юни 2018 20:44
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Ернесто Че Гевара
0 #1 Ернесто Че Гевара 28-05-2018 13:00
Д-р Кабаиванов се срещна с посланика на Република Куба и поиска да бъде уреден с ол инклузив в Гуантанамо за някой друг календар напред
Quote
Нечо
0 #2 Нечо 12-06-2018 07:20
Пак започнахте с простотиите...
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019