vbaeva-2

Кметът на Карлово се срещна с кмета на Мураяма, Япония

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе среща  с делегация от японския град Мураяма, префектура Ямагата, водена от кмета г-н Такао Шифу. Повода на срещата бе установяване на сътрудничество и покана за побратимяване между Карлово и Мураяма.

Антон Минев зам.-кмет представи община Карлово и възможностите за развитие в туризма, икономиката, културния обмен, спорта и др.

Д-р Кабаиванов приветства гостите с „добре дошли” и благодари, че в тези хубави и радостни дни за гражданите на Карлово  - Празника на розата, те са наши гости.

Г-н Шифу каза, че е впечатлен от красивия ни град и природа. Той представи информация за град Мураяма – известен като града на розите, в който живеят около 25 хил.души и града се слави със ароматни рози от 750 вида. 

Д-р Кабаиванов заяви, че в един от градските паркове на  Карлово ще се отдели кът, в който да бъдат посадени японски рози. А от наша страна ще им предоставим корени българска маслодайна роза и лавандула.

Кметът на общината подари на г-н Шифу кристална роза и продукти от роза. Г-н Такао Шифу подари на своя колега рамкиран японски ероглиф – означаваш на надежда. Кмета на Мурая покани делегация от Карлово да посети японския град с цел подписване на споразумение за партньорство.

На срещата присъства ръководството на община Карлово и председателят на Общински съвет.


Последно променена в Събота, 02 Юни 2018 20:43
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Анджин сан
0 #1 Анджин сан 28-05-2018 12:56
Кметът на Карлово се срещна с кмета на Мураяма, Япония - На Сакото Яката.Повода на срещата бе установяване на сътрудничество и покана за побратимяване между Карлово и Мураяма.
Quote
Нечо
0 #2 Нечо 12-06-2018 07:19
Пак започнахте с простотиите...
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019