Курбан за здраве и благоденствие на жителите на Карлово

На църковния празник Свети Дух, кметът на община Карлово Емил Кабаиванов и съпругата му Станимира раздадоха курбан за здравето и благоденствието на жителите на общината. В двора на храм „Св. Богородица” отец Христо Минчев и отец Златан отслужиха водосвет и благодарствен молебен.

След Освобождението на Карлово, съпругите на кметовете на града на празника Свети Дух са поръчвали молебен и курбан. Понеделникът след Петдесятница е празникът на Свети Дух. Свети Дух е част от Светата Троица. Според християнската вяра той дава живот и освещава човешките души и тела. Този ден е и празник на Светата църква. На събитието присъстваха Антон Минев зам.-кмет на община Карлово, Стефан Стефанов секретар на община Карлово, Анастасия Чолакова зам.-председател на Общински съвет Карлово, общински съветници, служители от общинска администрация, граждани.Comments  

Карловец
0 #1 Карловец 28-05-2018 14:37
На църковния празник Свети Дух, кметът на община Карлово Емил Кабаиванов и съпругата му Станимира раздадоха курбан за здраве и благоденствие на жителите на Карлово.

Само дето съпругата му Станимира беше забравила да се появи на мероприятието.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019