16Октомври2019

Клуб Млад екскурзовод в музея на Левски

На 19 и 20.06.2018 г. в Национален музей „Васил Левски” - Карлово се проведе обучение на младежи, желаещи да са част от клуб „Млад екскурзовод”.Тази съвместна инициатива на МКБППМН  Карлово и Национален музей „Васил Левски” - Карлово има превантивна цел да ангажира свободното време на децата и младежите.

Младежите посетиха родната къща на Апостола, експозиционната зала, мемориалния параклис "Всех святих болгарских", Чардаклиевата и Онбашиевата къща. Получиха информация как да представят не само родната къща на Васил Левски, но и историческите места в Карлово, свързани с неговия живот и дело.

Дора Чаушевадиректор на музея, запозна присъстващите с историята на музея и професията екскурзовод. Тя подчерта, че е една динамична и интересна професия, даваща възможност да се общува с различни хора. Виктор Комбов  уредник, разказа за живота на Васил Левски, за неговото семейство и родната му къща, като представи презентация по тази тема. Даяна Методиева екскурзовод в музея, сподели за детската работилница, където най – малките посетители имат възможност да изработят сами и отнесат със себе си спомен от родната къща на Васил Левски. Тук те могат да се включат като доброволци в инициативата „Деца помагат на деца” и да станат част от екипа, работещ вдетската работилница.

            Всеки участник след проведен тест, получи сертификат за преминато обучение „Млад екскурзовод”, подаръци от музея и  възможността в удобно за него време да бъде част от екипа на НМ „Васил Левски”. Нели Минчева  Секретар на МКБППМНКарлово, благодари на младежите за проявеното желание за участие и изрази мнение тази инициатива да стане традиция и да се провежда всяко лято.

 Comments  

profile7669
0 #1 profile7669 01-11-2018 18:53
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://djlxix.com/guestbook/public/img-1539196522.jpg
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019