17Декември2018

vbaeva-2

Георги Мараджиев: ГЕРБ се отваря към периферията

Вторник, 18 Септември 2018 14:42 | | Печат | Е-мейл | 8

Новият регионален координатор на ГЕРБ Пловдив Област Георги Мараджиев поема партията в добро състояние като победител в последните парламентарни избори в традиционно червената пловдивска област.

Той не крие амбициите си да подобри резултатите като отвори вратите на структурите към периферията и младите хора, чийто потенциал не е достатъчно използван.

Мараджиев обеща редовни пресконференции и пълна прозрачност за работата на ГЕРБ Пловдив Област.

Любопитното е, че става член на ГЕРБ след като спечели изборите за кмет на Стамболийски през 2015 г., подкрепено от ГЕРБ.

За най-бързо развиващата се община в България и за Най-добър кмет, 2017.

Опитът му в администрацията, макар и кратък, но твърде успешен, както и бизнесуменията му, смята, че ще му бъде от помощ на новото поприще.

Докато не спечелим кметските избори, никога не съм заемал държавна или общинска служба. От 1988 г. съм в частния бизнес, каза Мараджиев при представянето си днес.

Завършил е специалност Национална сигурност в Висшето училище по бизнес и икономика.

Мараджиев благодари сърдечно на предшественика си Розалин Петков за добрата кондиция, в която заварва структурите по места и за пълната информация, която е получил за тях.

За цял живот ще запомня едни думи на Розалин Петков, когато беше обявена смяната ни миналата събота, каза той:

Единият си тръгва с усмивка, а на другия му изчезва усмивката!

Наистина за два дни ми изчезна усмивката, като видях огромната разлика между това да си кмет и да си областен координатор на най-голямата партия. Надявам се колегите в ръководството, които са същите, да ми я върнат, каза Георги Мараджиев.

Той продължи с друга метафора - за бушоните и автоматичните предпазители.

Бушоните горят, амтоматичните препазители сами се изправят. Ние тук сме такива предпазители. Минавали сме през много неща и винаги сме се изправяли, каза Мараджиев за колегите си.

Община Стамболийски е малка, има 23 хил. жители, и ще имам достатъчно време и енергия за структурите ни в другите 15 общини от областта, обясни той решението си да приеме поста областен координатор.

ГЕРБ е водеща сила в Пловдив Област благодарение на Розалин Петков и досегашното ръководство. Промени в ръководството няма. Това са хората, с които ще печелим и следващите избори, а целта ни е кметовете на ГЕРБ да станат девет.

На изборите за Европарламент ще гоним повторение на резултата отпреди 4 години. Знаете, че в тях активността е по-малка, но отваряме структурите си към периферията и към младите.

Мараджиев разчита на новия административен секретар на ГЕРБ Област - кмета на Раковски Павел Гуджеров, който има опит и като депутат, и като зам.-министър на околната среда и водите.

Гуджеров не скри, че липсата на подготвени кадри е проблем за областта, затова целта му ще е да се подмлади ГЕРБ, като се привлекат хора от периферията с професионален потенциал. Той благодари на досегашния областен координатор Розалин Петков, че е направил от структурите екип, Петков е обединяваща фигура и го стори. Преди това не беше така, призна Гуджеров. Обещал ни е, че няма да ни изостави и ще помага и ще разчитаме на него, добави кметът на Раковски.

Мараджиев си постави високи цели за броя на кметовете ни догодина, има пълната ни подкрепа и на общинско, и на парламентарно и на правителствено ниво, доколкото е по силите ни, сподели депутатът д-р Христо Грудев. Той също поздрави Розалин Петков за свършеното и подчерта, че от 2006-та са заедно в ГЕРБ.

На Мараджиев му желая здраве и дебели нерви, каза Грудев, а с Гуджеров испешно да се справят и с кметуването. Ние като депутати, Грудев се обърна към Младен Шишков и Запрян Янков, ще помагаме с всичко, ще помагат и кметовете ни - Пламен Спасов, втори мандат в Родопи, Атанас Балкански - Съединение.

Балкански от своя страна изтъкна хъса на Георги Мараджиев за успешни битки, ще надграждаме, с него сме двамата нови кметове на ГЕРБ от 2015-та.

Кабинетът на Бойко Борисов допринася разликата ни с опонентите да е много повече на следващите парламентарни избори, хвърли взор и в по-далечното бъдеще новият областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев. Ако някои сега ще слизат от Балкана, за да идат при хората, ние от години сме там, каза той.

Елката ми няма бутони за разделяне и изваждане, хвърли трети метафора на пресконференцията Георги Мараджиев. Има само за умножение и събиране. По една такава елха ще се раздават на всички. Знам как хората се активират да работят за идеята, оптимистичен е новият регионален координатор на ГЕРБ.

Партията към момента има близо 5000 членове в областта, като преди Розалин Петков те са били под 4000, посочи в заключение Евелина Апостолова, зам.областен управител. Но важните са не само членовете, а нашите симпатизанти, които се увеличиха с 900 между вотовете през 2014 г. и 2017 г.

Последно променена в Събота, 29 Септември 2018 11:32
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

чичо Гошо
+1 #1 чичо Гошо 19-09-2018 12:23
Дали ще станат 9 зависи от пазара!
Quote
Общински трол
0 #2 Общински трол 21-09-2018 07:22
Дали ще станат 9 зависи от пазара! Направо 17 - с карловската община без Кабаефенди
Quote
Леля зЕЛКА от ГЕРБ
+1 #3 Леля зЕЛКА от ГЕРБ 28-09-2018 19:51
Елката ми няма бутони за делене и изваждане, хвърли трета метафора на пресконференция та Георги Мараджиев. Има само за умножение и събиране. По една такава елка ще раздам на всички.
Ще ме хване ама за зЕлката
Quote
Дежурен  ТРОЛ
+2 #4 Дежурен ТРОЛ 30-09-2018 14:26
Елката ми няма бутони за делене и изваждане, хвърли трета метафора на пресконференция та Георги Мараджиев - Емил Кабаиванов ликвидатора на СДС
Quote
Василиса Прекрасна
0 #5 Василиса Прекрасна 07-10-2018 08:10
За най-бързо развиващата се община в България и за Най-добър кмет, 2017 е Община Карлово и Емил Кабаиванов
Quote
Общински яслен трол
+2 #6 Общински яслен трол 09-10-2018 08:44
За най-бързо развиващата се община в България и за Най-добър кмет, 2017 е Община Карлово и Емил Кабаиванов - гербаджийска подлога
Quote
Общински яслен трол
+1 #7 Общински яслен трол 10-10-2018 16:14
За най-бързо развиващата се община в България и за Най-добър кмет, 2017 е Община Карлово и Емил Кабаиванов гербаджийска подлога
Quote
Общински яслен трол
0 #8 Общински яслен трол 12-10-2018 07:51
Елката ми няма бутони за делене и изваждане, хвърли трета метафора на пресконференция та Георги Мараджиев - Емил Кабаиванов ликвидатора на СДС.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017