Ген. Попов съдейства за решаването на дългогодишен проблем с водата

Четвъртък, 08 Ноември 2018 10:42 | | Печат | Е-мейл | 1

Министерският съвет прие решение за обявяване на имот - публична държавна собственост за имот - частна държавна собственост и за безвъзмездното му прехвърляне на община Карлово, област Пловдив. Имотът се намира в землището на с. Васил Левски и представлява едноетажна сграда за помпено и хлориране със застроена площ 29 кв. м, функционално свързана с инфраструктурни съоръжения - водохващане и гравитачен водопоровод. Безвъзмездното прехвърляне на цитирания имот в собственост на община Карлово е с цел осигуряване на водоснабдяването на с. Васил Левски, при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи.

До това решение се стигна след като ген. Константин Попов се зае да помогне за разрешаване на проблема с недостига на питейна вода в карловското село Васил Левски. Той разбра за тревогата на хората от кмета на селото Доньо Стоянов по време на своя открита приемна. Тогава Стоянов уточни, че над 30 години има недостиг на питейна вода в населеното място. За да се разреши проблема е било нужно община Карлово да предприеме действия за промяна на собствеността на съществуващия водопровод преминаващ през местността „ Навалийска река“ в землището на село Васил Левски от публична държавна в публична общинска собственост. Водопроводът се стопанисва от Министерство на отбраната и е захранвал района на отдавна закритото военно поделение в село Марино поле. Специалистите са категорични, че въпросното водохващане има достатъчен дебит да захранва и поделението, и потребностите на населението в село Васил Левски. След разговори между ген. Попов и кметът д-р Емил Кабаиванов Община Карлово е предприела действия за смяна на собствеността. В същото време генералът е провел разговори с министър Каракачанов и процедурата в Министерство на отбраната е била задействана. Така се стигна до решението на Министерски съвет от седми ноември.

След промяната на собствеността предстои общината чрез Общинския съвет на Карлово да прехвърли съоръжението на Асоциацията по ВиК-Пловдив, за да може да бъдат направени нужните технически връзки и прехвърляния от водохващането. От ГЕРБ - Карлово в лицето на общинския ръководител Данка Люртова и ген. Попов потвърдиха, че след решението на правителството, управителят на ВиК Пловдив Спартак Николов е уверил, че ще бъде направено необходимото този многогодишен проблем да бъде разрешен в най-скоро време.

Последно променена в Събота, 24 Ноември 2018 12:17

Comments  

Общински трол
0 #1 Общински трол 20-01-2019 19:02
д-р Емил Кабаиванов. След 2-годишна битка подписах договора, с който Министерството на отбраната ни прехвърля като дарение водоема в село Васил Левски. Той ще бъде свързан към водоснабдяванет о на селото, за да може с два водопровода и резервоара вече да се реши проблема с безводието през летните месеци. Това съобщи в интервю за ПБ Новинар кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той обясни, че ВиК ще изгради 700 метра нов водопровод, който ще бъде свързан със стария. През месец февруари ще започне дългоочакваният ремонт на пътя Карлово-Дъбене- Войнягово. Реконструкцията трябва да бъде завършена…
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019