vbaeva-2

Арест за ексрейнждър убил военна, той отрича

Вторник, 18 Декември 2018 10:46 | | Печат | Е-мейл | 0

Апелативният съд остави в ареста Светослав Каменов, който уби военнослужещата от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова.

Това решиха магистратите на заседанието днес, на което Каменов поиска промяна в мярката си за неотклонение "задържане под стража".

Той отрече да е убивал Десислава, като очевидно това ще е тезата, която ще поддържа и занапред.

Той бе оставен в ареста от състав на Пловдивския окръжен съд на 10 ноември, тъй като съдия Розалия Шейтанова прецени, че има достатъчно доказателства, че е извършил престъплението, в което е обвинен, има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление.

Припомняме, че на 29 ноември Каменов се срещнал в Карлово с Десислава Стоянова около 19.00 ч.

Двамата се качили на микробус „Форд Транзит“, шофиран от негов приятел и тръгнали към Сопот. Жената взела със себе си само личните си документи и тези на колата, която две седмици по-рано му дала да ремонтира.

После обаче се оказало, че двигателят на автомобила й блокирал и бившият военен го оставил в сопотска автоморга срещу малко над 300 лева. Десислава се сприятелила с бившия военен в сержантското училище във Велико Търново, тъй като той й помагал при обучението.

След като я убил, Светослав напъхал трупа й в дивана и заковал седалката отгоре.

След това избягал в Гърция, но после се върнал при бившата си приятелка в София, а впоследствие отишъл и в село Зверино, при бившата си съпруга.

Там се срещнал с брат й - разузнавач в РУ-Мездра, на когото признал за извършеното убийство.

Така тялото на Десислава бе открито след като седмица бе в неизвестност. Каменов има 4 присъди. Две са условни и са издадени от военния съд в Плевен – едната за шофиране в пияно състояние през 2010 година, другата – подобна, през 2011. Третата е пробация. Тя е наложена през 2013 година от Карловския районен съд за обаждане за поставена бомба в клон на банка ДСК, а четвъртата – за неизплащане на издръжка на децата си.

Последно променена в Неделя, 06 Януари 2019 08:28
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019