15Декември2019

Ураган отнесе покриви в Карлово и Сопот

Вторник, 15 Януари 2019 13:38 | | Печат | Е-мейл | 1

Ураган разби две от входните врати на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот, съобщи директорката на училището Катя Адърска, цитирана от DCC.

Сринаха се стъклопакетите  на две от северните врати. Евакуирахме децата, за да не се движат по коридорите и да отварят вратите, което пък ще създаде напрежение в прозорците и можеше и при тях да се получи същото и да се нарани някое дете, посочи Адърска.

Заради това тя се е свързала с общината, откъдето е бил изпратен специалист по гражданска защита. Той препоръчал учениците да бъдат евакуирани и те са били изведени по под подветрената страна на сградите, за да се избегне опасността от хвърчащи предмети. Освен това температурата в гимназията рязко спаднала заради зеещите врати. Освен това се разлетяла и хидроизолацията на покрива на ученическия стол.

Директорката повикала и училищните автобуси, които извозват сутрин децата, за да ги откарат до населените места, в които живеят.

Адърска съобщи, че още днес ще потърси начин стъклопакетите на вратите да бъдат подменени, за да може утре да се възстанови учебният процес.

Междувременно ураганен вятър отнесе и покрива на старата сграда на ХЕИ в Карлово. Половината град е останал без ток, макар че електричеството вече е възстановено на повечето места.


Comments  

Общински трол
-1 #1 Общински трол 20-01-2019 19:06
След 2-годишна битка подписах договора, с който Министерството на отбраната ни прехвърля като дарение водоема в село Васил Левски. Той ще бъде свързан към водоснабдяванет о на селото, за да може с два водопровода и резервоара вече да се реши проблема с безводието през летните месеци. Това съобщи в интервю за ПБ Новинар кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той обясни, че ВиК ще изгради 700 метра нов водопровод, който ще бъде свързан със стария. През месец февруари ще започне дългоочакваният ремонт на пътя Карлово-Дъбене- Войнягово. Реконструкцията трябва да бъде завършена…
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019