14Ноември2019

Как да се грижим за кожата си през есента

Вторник, 22 Октомври 2019 11:37 | | Печат | Е-мейл | 0

Есента е сезон, в който времето е по-хладно и въздухът по-сух, което влияе на кожата ни. Топлината на радиаторите и застоялият въздух са предпоставка за допълнително изсушаване накожата, екзема и други неприятни кожни състояния. Кои са някои от нещата, които може да направите, за да подготвите кожата си за есента?

Изберете си качествен овлажнител

Кажете чао на лекия, обезмаслен овлажнител, който сте ползвали през лятото. Изберете си по-мазен крем, например такъв с керамиди, които са здравословни мастни киселини и се срещат естествено в кожата.  Препоръчваме ви хидратиращите кремове на Биодерма, които ще поддържат кожата ви мека и овлажнена.

Използвайте лосион за тяло

През есента  кожата може да е суха и сърбяща, тъй като във въздуха има много по-малко влага. Кой е най-лесният начин да спрете сърбежа? Чрез хидратация - от главата до петите. Овлажнителите осигуряват защитна бариера на кожата, позволявайки й да задържа хидратация – така че, инвестирайте в качествен лосион за тяло.

Спрете да ексфолирате кожата си

Тъй като времето става по-студено, най-добре е да намалите използването на продукти със съставки като ретиноиди. Използвайте нежни хидратиращи кремове и си правете маска веднъж седмично, което ще помогне за премахване на обезцветяването на кожата, предизвикано от лятното слънце.

Инвестирайте в овлажнител за стая

Увеличете хидратацията в дома си, като си закупите овлажнител за въздух– може да използвате и етерични масла за по-голям ефект. Кожата ви ще е благодарна.

Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019