17Ноември2019

Нов дом за възрастни хора в Калояново

Сряда, 21 Март 2012 10:56 | | Печат | Е-мейл | 0

С тържествен благослов от монсеньор Георги Йовчев беше открит Домът за възрастни хора в Калояново. Той е построен в имот, който е собственост на Католическата църква и носи името на Свети Йосиф. На тържествената церемония присъстваха свещеници и монахини от Софийско - Пловдивската епархия, ръководството на община Калояново, както и много местни и чужди гости. Не малка част от тях са помогнали за построяването на Дома.Той е специално проектиран и построен за целите си, така, че да може да отговори на потребностите на възрастните хора, които ще живеят в него. Модерната сграда разполага със 4 единични и 9 двойни стаи, като всяка от тях има самостоятелен санитарен възел. Помещенията са оборудвани с нови мебели, SOS система, телевизор и безжичен интернет. За прекарване свободното време на домуващите и за нуждите на техните социални контакти, на разположение са 2 зали с библиотека и кътове за тихи занимания. За приготвянето на качествена и вкусна храна, домът разполага със собствена кухня, оборудвана с изцяло нова техника. Храненето се ще става в просторна и светла столова. Около дома са изградени зелени площи, където възрастните хора могат да се разхождат.
При откриването на Дома за възрастни хора Свети Йосиф монсеньор Георги Йовчев призова работещите в социалното заведение да се ръководят от Христовите думи от евангелието: Доколкото сте сторили това на един от мойте най-малки братя, Мене сте го сторили. Енорийският свещеник в Калояново отец Иван Топалски прие наставленията на владиката и обясни, че основната цел на персонала на дома е хората да се чувстват уютно в обстановка, близка до домашната, а ежедневието им да е ангажирано с различни занимания и социални контакти, с цел всеки един от тях да се чувства пълноценен и обичан.


Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019