17Септември2019

5 г. затвор за пиян сватбар убил спътничка

Сряда, 15 Юни 2016 15:02 | | Печат | Е-мейл | 0

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Рашко Христямов от с. Дълго поле, на ПЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, които да изтърпи при първоначален „общ” режим в затворническо общежитие от открит тип.

Подсъдимият Рашко Христямов беше признат за виновен в това, че на 03.09.2015 г. по общински път между с. Момино село и с. Пъдарско, обл. Пловдив при управление на МПС – лек автомобил марка „БМВ” е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Павлина П., като е управлявал без да има необходимата правоспособност, което е престъпление по чл. 343, ал. 3 от НК.

Подсъдимият Рашко Христямов не притежавал свидетелство за управление на МПС, но въпреки това си закупил лек автомобил „БМВ”.

На 03.09.2015 г. се срещнал със свой приятел от с. Пъдарско, който живеел на съпружески начала с пострадалата.

Уговорката им била с автомобила на Христямов заедно да отидат на сватба в с. Момино село. Управлявал неправоспособният Христямов.

На връщане от сватбата отново шофирал подсъдимият, който обаче се движел с несъобразена скорост, превишавайки разрешената такава за извън населено място.

В началото на с. Пъдарско, без да намали скоростта, той  навлязъл в завой надясно, но поради високата скорост загубил контрол върху управлението и автомобилът напуснал платното за движение, след което се преобърнал по таван и преустановил движението си.

В резултат на това пострадалата Павлина П. изпаднала от купето и след няколко минути починала.

По-леки травматични увреждания получили приятелят на Христямов и самият той. Живущи наблизо до мястото на инцидента подали сигнал за случилото се на телефон 112.

Подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и делото се разгледа по реда на „Съкратено съдебно следствие”.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив.


Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019