17Декември2018

vbaeva-2

Баща преби 9-годишния си син и го върза бос на гробище

Четвъртък, 21 Декември 2017 14:09 | | Печат | Е-мейл | 1

В Районна прокуратура гр. Пловдив на 20.12.2017 г. e било образувано наказателно производство – Бързо производство срещу Христо Ангелов от с. Дуванлии, на 36 години, за извършено от него противозаконно лишаване от свобода на малолетното му дете – Димитър на 9г. – престъпление по чл. 142а, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК, за което законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години. В хода на разследването е установено, че на 20.12.2017г.

Ангелов получил обаждане по телефона от Директора на ОУ»Хр. Смирненски» в с. Житница, че малолетният му син Димитър на 9 г. не слуша в училището и се закача със съучениците си.

След като детето се прибрало в дома си около 16.00 часа на 20.12.2017г., Ангелов му нанесъл побой, като първоначално го удрял с шамари, а в последствие използвал метален ръжен и дървена пръчка, която счупил на пет места по време на побоя.

При побоя на детето били причинени множеството телесни повреди. Свидетели на нанесения побой станали майката на детето Е. Боянова, с която Ангелов съжителствал на семейни начала, както и двама от братята му.

След побоя Ангелов отвел детето до гробищния парк на с. Дуванлии, където го завързал босо за оградата на гробището и го оставил там, като се прибрал в дома си. Малолетният Димитър успял сам да се развърже, след което случаен минувач го откарал в медицински пункт в с. Калояново за оказване на медицинска помощ.

Понастоящем е хоспитализиран в УМБАЛ Св. Георги в гр. Пловдив, без опасност за живота.

Към настоящия момент по делото е разпитана майката на детето и се провеждат разпити на всички лица, очевидци на престъплението, назначени са съдебно-медицинска експертиза на детето, втора съдебно-медицинска експертиза на иззетите с протокол за оглед на местопроизшествие веществени доказателства, съдебна психиатрична експертиза на Христо Ангелов и комплексна съдебна психиатрично-психологична експертиза на малолетния Димитър. Христо Ангелов е задържан за 24 часа и предстои искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Продължават активни следствени и оперативни действия по делото, като са уведомени и социалните служби за случая.


Comments  

диляна
+1 #1 диляна 26-12-2017 23:13
Само с Крумовите закони ще се оправи тоя народ
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017