14Ноември2019

Двама фермери свиват над 26 бона от еврофондове

Четвъртък, 31 Октомври 2019 08:10 | | Печат | Е-мейл | 0

Делян Д. и Милен Д. застават пред Окръжен съд Пловдив днес по обвинение в злоупотреба с еврофондове.

Срещу Делян Д. е повдигнато обвинение в това, че през периода от 16 юни 2015 г. до 3 август 2017 г. в с. Калояново и в Пловдив в качеството си на земеделски производител е представил неверни сведения пред Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие за получаване на евросубсидии чрез общинска служба „Земеделие“ в с. Калояново, и чрез общинска служба „Земеделие“ - Пловдив

 

В Общо заявление за подпомагане за 2015 г., което подал лично, и в Общо заявление за подпомагане за 2015 г., подадено от пълномощника му Найден Д., е посочил като обработваеми в тяхната цялост, без реално да са ползвани, стопанисвани и обработвани през стопанската 2015 г. от заявителя 43 броя парцели в землището на с. Песнопой, община Калояново, с обща площ 4,40 ха. Така той е получил чрез Държавен фонд „Земеделие“ сума в общ размер на 25 619,82 лева.

Срещу Милен Д. е повдигнато обвинение в това, че през периода от 16 юни 2015 г. до 3 август 2017 г. в с. Калояново и в Пловдив, в качеството си на земеделски производител, сам и при условията на посредствено извършителство, чрез Делян Д., действащ като пълномощник, е представил неверни сведения пред Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ е посочил като обработваеми в тяхната цялост, без реално да са ползвани, стопанисвани и обработвани през стопанската 2015 г. от заявителя 21 броя парцели в землището на с. Песнопой, община Калояново с обща площ 0,74 ха.

 

Милен е усвоил чрез Държавен фонд „Земеделие“ сума в общ размер на 643,66 лева.

Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019