15Октомври2019

Международен канал за хероин разбит в Карлово

Четвъртък, 26 Април 2012 12:14 | | Печат | Е-мейл | 0

Служители на Отдел Наркотици при Главна дирекция Борба с организираната престъпност, съвместно с антимафиоти и полицаи от областната дирекция в Пловдив предприели вчера акция за неутрализиране на международна организирана престъпна група, осъществявала трафик на наркотици по дестинацията Турция – България – Косово – Италия - Швейцария.

В хода на операцията в гараж в центъра на Карлово са задържани албанецът К.Л. /31/, постоянно пребиваващ в страната ни, който е наемател на помещението и Р.Ч. /67/ от София - криминално проявен и осъждан, който през 2004 г. бе задържан в столицата за притежание на около 110 кг каптагон.

Там са задържани още сръбският гражданин А. Ч. /50/, също известен с криминални прояви, обявен за общодържавно издирване, както и А.А. /76/ от София, засичан многократно за производство на синтетични наркотици.

Служителите на реда изненадали четиримата, докато били заети в процеса на разфасоване, обработване и пакетиране на над 4 килограма хероин.

Непосредствено след техния арест са задържани и организаторите на канала за трафик - И. К. /48/ и Н.Н. /53/, с наложена през 2005 г. забрана за влизане в България, който ползвал фалшиви документи за самоличност.

Двамата са граждани на Сърбия.

Часове по-късно групата на задържаните нараснала с още двама - към тях се присъдинили 48-годишна от Асеновград, съпруга на М.Н., и тя известна на полицията, регистрирана за притежаване на взривни вещества и боеприпаси, както и В. Г. /37/, жител на пловдивското с. Поповица, криминално проявен.

В процеса на разследването и предприетите процесуално–следствени действия, в кв. Илиенци в столицата са иззети допълнително около 100 грама хероин, около килограм синтетичен наркотик, около 200 грама ефедрин.

При претърсването там са открити техническо оборудване и химически вещества за производство на синтетична дрога.

Иззет е и микробус с изградени в него тайници за трафик на наркотични вещества.

Значителен принос за успешното разследване и задържането на членовете и организаторите на групата е постигнат в резултат на взаимодействието и обмена на информация с Регионалния офис на ДЕА.

Окръжна прокуратура внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка задържане под стража за чуждите граждани И.Ч., Н.Н., А.Ч., Л.К., Н.Ч., и българина А.А.

Очаквайте подробности.

Последно променена в Четвъртък, 26 Април 2012 17:43
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019