13Декември2019

Движение БГ: Да спрем обезлюдяването на селата

От Движение България на гражданите ще направим всичко възможно и с работата си в следващото Народно събрание да спрем обезлюдяването на българското село.

Това каза кандидатът за народен представител от листата на партията за 17 МИР Павел Гимишев на среща с жители от село Белащица, община Родопи.

Заедно с Димитър Танев, водач на листата и следващите в нея - Веска Дункова, Анастас Димитров, Димитър Андонов, Елена Хаджийска и Атанас Тонков присъстваха на Тържествената литургия в църквата на манастира Св. Георги край Белащица.

Те се присъединиха към манастирската традиция и дариха курбан за здраве и просперитет на всички богомолци, присъствали на 6 май – Гергьовден в Светата обител.

Проблемите на селата не се различават от тези на по-големите населени места, смята Павел Гимишев.

Той подчерта, че от Движение България на гражданите ще направят всичко възможно, за да се подобри пътната инфраструктура, улиците в самите населени места да бъдат на нужното ниво.

Поемаме ангажимент и към училищата и детските градини и след като вдигнем нивото на услугата да върнем децата да учат в родните си села, тъй като по думите на Гимишев сега те масово пътува и учат в Пловдив.

В тази връзка той припомни, че програмата на Движение България на гражданите „се държи" на три стълба - „България на гражданите", „България на растежа", „България на бъдещето".

Целта на предизборната ни обиколка е не ние да се покажем на хората, а да чуем дори без да знаят кои сме за техните проблеми, да видим как живеят, допълни Димитър Танев.

Стотици богомолци и граждани от Пловдив и региона посетиха манастира Св. Георги заради храмовият му празник.

Кандидати за народни представители се срещнаха с десетки от тях и успяха да чуят част от проблемите им.

За много от тях основният това е безработицата, независимо, че селата от община Родопи са в най-близкия периметър около Пловдив.

По думите на Танев за региона е много важно да се съживи и доразвие летище Пловдив, защото всички места, като манастира Св. Георги, могат да бъдат успешно включени в дестинации за религиозен туризъм.

Поставяме си за цел да открием минимум 15 хиляди работни места в Пловдив и региона за следващите две години; да въведем ясен и стриктен контрол върху обществените поръчки, защото в Пловдивски регион това се случва с едни и същи фирми, каза и вторият в листата Веска Дункова.

По думите експерти на партията ще помагат при подготовката и реализацията на икономически проекти на общините от Пловдивска област, с което, твърди тя, рязко ще се подобри качеството на живот в селата около Пловдив.

А това, по думите й, може да се случи, ако повече хора предпочетат №33 в интегралната бюлетина на 12 май!


Последно променена в Понеделник, 06 Май 2013 20:14
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

*
0 #1 * 06-05-2013 21:18
Говоренето с нищонеказване също би следвало да има някакви граници - добре сте назубрили предизборната терминология, има и прост народ да ви се върже на лъжите, но не прекалявайте, че бие на откровена демагогия - и по селата няма да ви повярват.
Quote
Нео
+4 #2 Нео 07-05-2013 01:38
Прогониха хората които могат да спрат обезлюдяването. Това са стоенчевия и кака Здравка.
Quote
дада
+2 #3 дада 08-05-2013 00:48
Нито Здравка, нито Стоенчевият... само Боко може да го спре - че нали той прати всички студенти да стават овчари :D
Гласувайте за ГерпА, че да станем всички овчари!!!
Quote
Нео
+2 #4 Нео 08-05-2013 01:37
10 10 10 е паролата на деня !!
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019