11Декември2018

vbaeva-2

Община Карлово помага на учебна компания ДЕНК

Заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски покани в своя кабинет ученическия екип на учебна компания „ДЕНК“ от СУ „Васил Левски“, която спечели първо място в Световната седмица на предприемачеството, чийто официален домакин за страната е Джуниър Ачийвмънт България. Учениците представиха своята иновативна идея за създаване на мобилно приложение пред специалисти от различни отдели и бяха уверени от заместник-кмета, че ще получат пълна подкрепа и съдействие от страна на община Карлово.

В учебната компания „ДЕНК“ от СУ „Васил Левски“ участват ученичките от 12-ти клас Виктория Спасова, Озода Мунавар, Денислава Колева, Айшен Бозали и Таня Василева. Тяхната идея е да разработят мобилно приложение под формата на игра, чрез което да се удовлетворят интересите на различни групи потребители в областта на туризма и да се провокира по-голям интерес към Карлово и региона.

Община Карлово и Фондация Джуниър Ачийвмънт България подписаха споразумение за партньорство през месец януари 2017 г. Целта е ефективно сътрудничество между двете страни в процеса на обучение на младежите по предприемачество. В тази връзка община Карлово винаги ще подкрепя учебните компании от карловските училища и напълно ще съдейства за тяхното явяване на регионални, държавни и европейски състезания.


Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Папаринго
0 #1 Папаринго 14-11-2017 17:16
Заместник-кметъ т на община Карлово Стойо Карагенски покани в своя кабинет ученическия екип на учебна компания „ДЕНК“ от СУ „Васил Левски“ и подари на всички по една ушанка
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017